Pompierii au intervenit la clădirea în care este barul Le General. Un ornament gigant s-a desprins și riscă să cadă UPDATE De ce nu a fost demolat?

 

Pompierii au fost chemați de două ori pe Bulevardul Eroilor, vineri dimineața, la clădirea în care funcționează barul Le General. Un ornament uriaș din acoperiș s-a desprins și risca să cadă în capul trecătorilor.

 

Bucata asta mare de cărămidă și tencuială s-a desprins de ceva vreme. Acum se și vedea cum se mișcă, dacă bate vântul. Am chemat în această dimineață pompierii, dar prima dată au spus că nu pot face nimic. Cineva l-a sunat pe generalul Vasile Șomlea, șeful de la ISU Cluj, iar acum (în jurul orei 11.00) pompierii au revenit”, a declarat unul dintre cei care locuiesc în zonă.

 

La cea de-a doua intervenție, pompierii au fost însoțiți și de reprezentanții Comisiei Monumentelor Istorice Cluj și cei de la Inspectoratul de Stat în Construcții.

 

Concluzia este că proprietarul clădirii, cel care a închiriat spațiul barului Le General, ar fi trebuit să repare fațada. Acum riscă o amendă serioasă de la Primăria Cluj-Napoca.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

S-a deplasat la fața locului poliția locală. Direcția de Protecție a Monumentelor nu a fost de acord cu demolarea bucății de ornament care s-a desprins. Astfel că s-a dispus securizarea cu chingi a bucății de ornament, iar zona a fost semnalizată. De asemenea, urmează să fie contactat un expert care să ofere o soluție. Primăria Cluj-Napoca deține un apartament în acel imobil și are obligația, în cotă parte, să contribuie la lucrările de refațadizare a imobilului”, a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca.

 

Proprietarul imobilului este o persoană care locuiește în afara țării și care a închiriat clădire. ”O soluție de urgență ar fi ca Primăria să achite lucrările de refațadizare, iar apoi proprietarii să restituie banii în rate”, a mai spus Oana Buzatu. 

Comentarii Facebook