Polițistul clujean care a împușcat câinii vecinilor, amendat cu 7.000 de lei

 

Fostul şef al Policlinicii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj a fost amendat contravenţional cu suma de 7.000 de lei, pentru că nu îşi păstra armele de vânătoare în condiţiile impuse de lege. 

 

Motivul real, dar netrecut în procesul verbal de amendă, e altul. Poliţistul Matei Mircea Basarab a fost acuzat de locuitorii de pe strada Odobeşti, din cartierul Iris, că le vânează câinii din curţi. 

 

Cazul a fost mediatizat pe larg de Ştiri de Cluj AICI

 

Ultimul câine a fost împuşcat de comisarul Basarab, chiar de pe terasa vilei acestuia, în data de 2 martie 2012. 

 

După acest incident, la câteva zile, poliţiştii de la Serviciul de Arme şi Muniţii au efectuat un control inopinat la domiciliul comisarului Basarab şi l-au amendat pe acesta cu suma de 7.000 de lei pentru că nu îşi păstra armele în condiţii prevăzute de lege, adică în dulapuri metalice închise. 

 

Împotriva procesului verbal, Matei Basarab a formulat o plângere contravenţională la Judectoria Cluj Napoca. Basarab a reclamat faptul că procesul verbal trebuie anulat deoarece ”agentul constator nu mi-a realizat descrierea suficientă a faptelor pe care susţine că subsemnatul le-ar fi săvârşit şi nu a realizat nicio menţiune referitoare la împrejurările în care fapta a fost săvârşită”. 

 

Judecătoria Cluj-Napoca a decis că datele cuprinse în procesul verbal sunt corecte, drept urmare fostul poliţist fiind obligat să achite suma de 7.000 de lei. 

Comentarii Facebook