Polițistul Bâzgan, ”regizorul” urmăririi ca în filme a unui șofer prin Cluj-Napoca, cercetat de șeful IPJ Cluj

 

Conducerea IPJ Cluj a demarat o anchetă în cazul polițistului de la Secția 3, Bogdan Bâzgan, cel care l-a urmărit în trafic pe un șofer pentru a-l putea amenda.

 

Potrivit unor surse, șeful IPJ Cluj a văzut imaginile care au apărut în presă și care au fost filmate chiar de agentul Bogdan Bâzgan și a solicitat o anchetă. 

 

În acest caz se verifică dacă modul în care s-a comportat agentul corespunde normativelor în vigoare din cadrul MAI.

 

Împreună cu un coleg, aflat la volanul unei mașini de Poliție, agentul Bogdan Bâzgan a demarat o adevărată urmărire a unui șofer, pe care l-a așteptat ”să o comită” pentru a-l putea amenda. Cursa s-a terminat după 10 km, timp în care polițiștii au încălcat mai multe reguli de circulație, dar au constatat cum șoferul a călcat linia continuă pentru a evita un canal. Amenda aplicată a fost de 400 de lei.

 

Pentru că șoferul s-a arătat revoltat și i-a acuzat pe polițiști de hărțuire, acesta s-a ales și cu dosar penal. 

 

Vezi AICI imaginile VIDEO filmate chiar de agentul Bogdan Bâzgan.

 

Pe filmarea realizată cu un pix cu cameră ascunsă se aude vocea polițistului Bâzgan. Filmul a fost realizat chiar de agentul de poliție, în timpul urmăririi. 

 

Lasă să facă dublă continuă că văd că îl mănâncă ...”, îi spune agentul Bâzgan colegului lui. Câțiva metri mai departe, el adaugă nerăbdător ”o comite sau nu”. ”Du-te după el să vedem dacă o comite sau nu”, își îndeamnă agentul colegul de la volan. 

 

Șoferul mașinii de poliție se și miră că cel pe care îl urmăreau circula bine. ”Dar ce corect circulă!”, dar agentul Bâzgan a replicat dur: ”Cum corect, că a călcat de câteva ori linia continuă”. 

 

Când șoferul urmărit a călcat linia continuă pentru a evita un canal, agentul care filma a jubilat: ”A călcat cu roata linia continuă”. Pentru că mașina de poliție nu se putea ține după șoferul urmărit, agentul Bâzgan a și înjurat, nervos: ”Du-te după el, hai că trage şi p ... da  asta de maşină”.

----------------------

UPDATE

 

Din primele verificări efectuate a rezultat că incidentul la care se face referire s-a produs în luna mai 2013, în municipiul Cluj-Napoca.

 

Poliţiştii în cauză sunt agenţi de siguranţă publică şi patrulare, cu atribuţii şi pe linie rutieră.

 

 

Modul în care aceştia au acţionat face obiectul unor verificări, în urma cărora se va stabili dacă au procedat în conformitate cu prevederile legale şi deontologice”, precizează Biroul de Presă al IPJ Cluj. 

Comentarii Facebook