Polițistul băut, care a omorât un om în accidentul de la Cluj, a reușit să SCAPE în 2012 de un dosar similar

 

Agentul Ciprian Ghiran, de la Poliția de Frontieră Cluj-Napoca, a comis un accident mortal în 28 ianuarie, la Căpușu Mare. S-a stabilit că a urcat beat la volan. 

 

În urmă cu doi ani, același agent a comis un alt accident, băut fiind, dar a reușit să scape fără dosar penal.

 

Miercuri, 28 ianuarie 2015, Ciprian Ghiran a cauzat accidentul rutier de miercuri dimineață, de la Căpușu Mare, soldat cu decesul unei persoane. ”Un bărbat de 25 de ani din localitatea Poieni, în timp ce conducea un autoturism, pe raza localității Căpușu Mare, dinspre Cluj-Napoca spre Huedin, a intrat în coliziune față-spate cu autovehiculul care îl preceda. În acest context, autoturismul acroșat a fost proiectat pe contrasens, intrând în coliziune cu un alt autovehicul care circula regulamentar”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Cluj, Carmen Jucan. 

 

Accidentul s-a soldat cu decesul unui bărbat de 68 de ani, din Gilău, conducătorul autovehiculului proiectat pe contrasens, și cu rănirea gravă a unui bărbat de 39 de ani, conducătorul autoturismului care circula dinspre Huedin spre Cluj-Napoca.

 

În urma impactului un bărbat a murit, iar un altul a fost rănit grav. 

 

Când a fost testat cu aparatul etilotest, a rezultat o alcoolemie de 0,53 grame alcool în sânge. La audieri, Ghiran a declarat că s-a distrat și a băut toată noaptea de miercuri spre joi și că, în momentul în care a comis accidentul de circulație, își ducea prietenii acasă, scie evz.ro.

 

Agentul Ghiran a fost arestat pe 30 de zile.

 

El nu este la prima experiență de acest gen, din care însă nu a învățat nimic. În 21 februarie 2012, agentul Ciprian Ghiran a comis un accident de circulație, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. Analizele efectuate au demonstrat că polițistul avea o alcoolemie de 1,30 grame alcool în sânge, fiind într-o avansată stare de ebrietate.

 

Accidentul a fost înregistrat la ora 0,15, dar polițistul a fost dus la spital pentru recoltarea de sânge abia la ora 1.37, după aproape o oră și jumătate.

 

La prima expertiză de recalculare a alcoolemiei, în iunie 2012, Ghiran a declarat că a băut trei beri, în doar două ore. Concluzia legiștilor de la IML Cluj a fost că agentul Ghiran avea la momentul comiterii accidentului o alcoolemie de 1,50 grame alcool în sânge.

 

Pentru că nu l-a avantajat rezultatul, Ghiran a solicitat o nouă expertiză în noiembrie 2012, profitând de o scăpare a legii. Acum a spus că a băut ”200 grame de coniac Jidvei și o bere Tuborg”, iar rezultatul a fost că la momentul producerii accidentului avea o alcoolemie de 0,75 grame alcool la mie.

 

Această probă l-a ajutat să fie închis dosarul, iar Ghiran a fost amendat contravențional. 

Comentarii Facebook