Politistii locali din Cluj-Napoca, instruiti la politistii adevarati


Scoala de Agenti de Politie "Septimiu Muresan" Cluj-Napoca organizeaza cursuri de instruire pentru Politistii Locali din oras.

La deschidere au participat directorii executivi ai Directiei Politiei Locale din Cluj-Napoca si ai Serviciului Public Politia Locala Turda, Ioan Calugar si Ciprian Popa.

La scoala clujeana vor fi instruiti 20 de politisti locali din municipiul Cluj-Napoca si 5 din municipiul Turda. Cursul se deruleaza in perioada 2 aprilie - 29 iunie 2012 si va fi urmat de o a doua serie, in perioada 1 octombrie - 21 decembrie 2012.

In acest interval, politistii locali vor parcurge trei module de instruire: de pregatire generala (comunicare, norme de conduita profesionala, utilizarea armamentului), de ordine publica (tehnici si tactici de interventie, constatarea unor fapte de natura contraventionala si penala in domeniul ordinii publice, acordarea primului ajutor in situatii de urgenta) si de circulatie pe drumurile publice (aplicarea legislatiei specifice, constatarea unor fapte de natura contraventionala si penala in domeniul circulatiei pe drumurile publice, etc.).

Cursurile sunt organizate in baza Ordinului Ministrului Administratiei si Internelor nr. 30 din 6 februarie 2012 privind formarea initiala, in anul 2012, in institutiile de invatamant ale Ministerului Administratiei si Internelor a politistilor locali cu atributii in domeniul ordinii si linistii publice si in domeniul circulatiei rutiere.

 

Stagiul de formare reprezinta un pas important pe care Politia locala il face in vederea asimilarii cunostintelor necesare pentru aplicarea normelor si atributiilor cu care a fost investita incepand cu data de 1 ianuarie 2011.

Comentarii Facebook