Politistii de la rutiera, mustrati de sefi: Am primit sesizari despre modul in care se poarta in trafic


Politistii de la rutiera sunt reclamati de soferi pentru comportamentul pe care il au in trafic, a anuntat la Cluj director adjunct al Directiei Rutiere din cadrul IGPR, Adrian Motoc.

La nivel national a fost declansata o instruire a agentilor rutieri, ca urmare a avalansei de plangeri venita din partea soferilor. "Directorii Directiei Rutiere se deplaseaza in teritoriu pentru o reinstruire a tuturor lucratorilor de politie rutiera si a celor de la ordine publica care desfasoara activitati pe linie de politie rutiera. Aceasta reinstruire porneste de la numarul de sesizari in crestere ale cetatenilor, privind nemultumiri legate de situatii concrete din traficul romanesc, nemultumiri legate de comportament sau situatii de fapt, stari de fapt cu care ne confruntam in ceea ce reprezinta problemele rutiere", a declarat Adrian Motoc.

Directorul adjunct al Directiei Rutiere din cadrul IGPR a spus ca problemele apar pentru ca unii politisti au uitat "notiunile legate de proceduri, metodologiile de lucru sau instructiunile de linie".

"Trebuie sa aducem in atentia colegilor nostri ca politia rutiera reprezinta o carte de vizita a institutiei prin faptul ca ne pozitionam in direct contact cu cetatenii si de multe ori ar trebui sa avem in atentie ca orice element negativ reprezinta o stirbire a imaginii politiei. Acest lucru porneste de la elemente simple, tinuta, dialog necorespunzator, pana la purtarea necorespunzatoare a normelor legale. Motiv pentru care suntem intr-un turneu la nivelul tuturor judetelor pentru a avea contact direct cu toti lucratorii, pentru a face personal acest instructaj si prezentarea tuturor exemplelor de indisciplina", a mai spus Adrian Motoc.

"Vizita" in teritoriu are ca scop si reducerea coruptiei. "Nu vrem sa avem la Politia Rutiera ce am avut la Politie de Frontiera. Politie Rutiera este foarte dispusa la asa ceva, este vulnerabila, are contactul cu cetateanul prin prezenta in trafic, e clar ca sunt expusi la asa ceva. In ultima perioada s-a redus numarul lucratorilor de politie implicati in infractiuni de coruptie", a mai spus Motoc.

Comentarii Facebook