Politistii clujeni previn furtul din buzunare impartind pliante


Politistii clujeni previn furtul din buzunare impartind pliante alaturi de studentii de la Facultatea de Stiinte Politice, intr-o campanie intitulata "Hai sa dam mana cu mana cu politia romana. Stop indiferentei".

Inititativa a apartinut studentilor care alaturi de politisti au impartit pliante prin care oamenii sunt sfatuiti ce sa faca pentru a nu deveni victimele hotilor de buzunare pe strada sau in mijloacele de transport in comun. Afise au fost expuse si in autobuzele si troleibuzele Regiei Autonome de Transport Urban Calatori (RATUC).

Potrivit IPJ Cluj, in municipiu "sesizarile de furt din buzunare, posete sau genti au scazut de la 59 in primele patru luni ale anului 2009, la 54 in 2010".

Politia clujeana transmite si unele sfaturi utile pentru a le da batai de cap hotilor din buzunare:

"Cand urcati intr-un mijloc de transport in comun nu lasati geanta sau bagajele nesupravegheate in timp ce compostati biletul de calatorie.
Daca va simtiti incomodat de o persoana din apropierea dumneavoastra, incercati sa va schimbati locul sau pozitia corpului.
Geanta atarnata neglijent de umar, este o "invitatie" pentru hoti. Pozitionati geanta in fata dumneavoastra si protejati-o.
Nu purtati portofelul in buzunarele laterale ale vestimentatiei, in sacosa sau la vedere. Banii se pastreaza in posete, care au inchizatori sigure sau in buzunarele interioare ale vestimentatiei.
Acordati mai mare atentie posetei decat plaselor cu cumparaturi, deoarece hotii speculeaza aceasta neglijenta
".

Comentarii Facebook