Polițiștii clujeni, acuzați că au folosit FORȚĂ excesivă. Imagini ca în SUA: Taci din gură, nu mai comenta! - VIDEO EXCLUSIV


UPDATE

La data de 9 iulie a.c., în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, în timp ce acționau în scopul prevenirii faptelor antisociale, au fost informați cu privire la un autoturism, care se deplasează haotic pe strada 1 Mai, din municipiul Cluj-Napoca.

În acest context, în baza art. 31 din Legea nr. 218/2002, privind organizarea si funcționarea Poliției Române, autoturismul a fost identificat și oprit pentru control. 

Întrucât conducătorul auto și pasagerul prezentau un comportament suspect, s-a procedat atât la efectuarea controlului corporal, cât și la efectuarea controlului autovehiculului.

În baza celor constatate, conducătorului autoturismului i-au fost aplicate 5 sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.030 de lei, conform O.U.G. nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, totodată, fiindu-i retras certificatul de înmatriculare. 

Ulterior, pasagerul din autoturism, un tânăr, de 21 de ani, din municipiul Cluj-Napoca, s-a prezentat la sediul poliției, unde a sesizat un comportament neadecvat al agentului de poliție. 

În acest sens, la nivelul Biroului Control Intern, au fost demarate verificări cu privire la modul de acțiune al polițiștilor.

————-

Un echipaj de poliție din Cluj-Napoca este acuzat că, fără a avea motive, a folosit o forță excesivă și a percheziționat un autoturism in Piața 1 Mai, in noaptea de joi spre vineri.

Imaginile video de mai jos arată că totul a început calm, iar apoi cel care a filma a fost luat pe sus de unul dintre polițiști. 

Azi-noapte staționam, în fața unui magazin, în timp ce un echipaj de poliție a oprit în spatele nostru și au coborat la noi foarte porniti pe noi ca si cum am fi făcut ceva.

Fără sa stea prea mult la discuții ne-au cerut actele masini și actele personale, urmat de o percheziție corporală și a mașinii, din cauza ca nu functiona un far al masini, care a fost schimbat recent. Cred ca nu era înfiletat bine.

M-au perchezitionat pe mine, iar fratele meu tocmai ieșise din magazin când i-au spus să scoată tot ce are din buzunare și să pună pe masina. Nu a apucat să întrebe de ce îl percheziționează și pe el că l-a luat de după cap, l-a trântit pe mașină și i-a aplicat o lovitură peste picioare, obligându-l să le desfacă, după doar un singur avertisment. Ne-au ținut acolo două ore în care ne-au controlat la sânge, inclusiv etilotest și tot ce au putut găsi în neregulă era faptul ca nu mergea un far. Le-am arătat ca era schimbat recent, aplicându-i o palmă la far a început să funcționeze.

Le-am spus ca nu știam că nu merge farul mașinii și faptul ca nu aveam trusa medicală în masina. 

După ce ne-au lăsat am mers la poliția municipiului Cluj-Napoca pentru a depune o plângere penală împotriva domnului, pentru abuz în serviciu. Domnul care era de garda nu a fost curios sa vada filmare până în momentul cand am terminat plangerea și i-am cerut o copie, după ce înregistrează plângerea. În momentul acela a închis geamul din camaruta lui a dat două telefoane, ne-a luat plângerea, a înregistrat-o și dintr-o data era curios sa vadă și el filmarea. Într-un final am ajuns acasă după 5 ore, din care 2 ne-au reținut acolo pe loc”, ne-a relatat șoferul.

Incidentul s-a produs în Piața 1 Mai, în jurul orei 12.40, în stația de autobuz, chiar în fața magazinului non-stop. ”Staționam în acel moment, nu era in mișcare”, a mai spus șoferul. 

M-au testat la sânge cu etilotestul si tot am cooperat de la bun început. Nu era nevoie de forta împotriva fratelui meu mai mic. E a întrebat doar o dată ceva.

Am primit amenda pentru far, dar am spus sa treaca in mentiuni ca nu aveam la cunostiinta  de faptul ca nu mergea farul si, de asemenea, ca stationam in momentul acela. La sfarsit i-am spus sa treaca ca l-au lovit peste picioare si l-au trantit pe masina pe fratele meu. Au spus ca lucru acesta nu se trece in mențiuni. În urmatoarea clipa au spus sa ma dau jos sa le arat trusa medicala, extintorul si ce mai era nevoie”, a mai completat șoferul.

Acesta nu a semnat procesul verbal de contraventie. “ Initial amenda era pentru far in jur de 875 de lei, daca nu ma înșel, si au zis ca imi mai dau inca una pentru trusa medicala”.

Comentarii Facebook