Polițiștii au ieșit la confiscat lemne furate. Cinci clujeni au fost prinși într-o zi



Polițiștii clujeni au amendat, miercuri, mai mulți clujeni ce transportau materiale lemnoase, fără a deține acte de proveniență, iar marfa le-a fost confiscată.

Polițiștii din municipiul Turda l-au depistat pe strada Ana Ipătescu din municipiul Turda pe un bărbat de 51 ani care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 3,2 metri steri lemn de foc, specia gorun, fără a avea acte de provenienţă.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turda.

Un alt bărbat a fost prins de polițiștii din Câmpia Turzii în timp ce transporta 4,03 m.c. de material lemnos, fără a avea acte de proveniență.

În 05.02.2014, ora 07:50, poliţişti din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Câmpia Turzii, Postului de Poliţie Comunală Tritenii de Jos, împreună cu poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunală Viişoara au depistat la intersecţia străzii DJ150 cu DJ151C un bărbat de 36 ani, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de 4,03 m.c. material lemnos, fără a avea aviz de însoţire secundar, documente echivalente acestuia, ori documente care pot atesta provenienţa materialului lemnos.


Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice, iar materialul lemnos, în valoare de aproximativ 2.000 lei, a fost ridicat în vederea confiscării şi predat în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Turda”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Polițiștii din Florești au prins, de asemenea, două persoane ce transportau material lemnor fără documente de proveniență. Un bărbat, în vârstă de 34 ani, care transporta cu o autoutilitară cantitatea de 1 m.c. lemn de foc foioase, fără să deţină documente de provenienţă sau transport asupra sa, a fost amendat, iar marfa, în valoare de 400 de lei, i-a fost confiscată, iar un altul, în vârstă de 49 de ani, a fost prins cu 0,2 m.c. lemn de foc foioase, fără să deţină documente de provenienţă sau transport asupra sa, fiind și el sancționat contravențional.

În urma unui control al polițiștilor din cadrul Postului de Poliţie Comunală Măguri-Răcătău, împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Someşu-Rece, a fost depistat un bărbat care a tăiat ilegal trei arbori.

Cu ocazia controalelor s-a constatat că un bărbat de 32 ani, din localitatea Măguri-Răcătău, a tăiat ilegal 3 arbori esenţă răşinoasă dintr-o pădure aparţinând Ocolului Silvic Someşu-Rece”, transmit reprezentanții IPJ Cluj.

Bărbatul a fost sancţionat contravenţional conform Legii 171/2010 cu amendă în valoare de 800 lei iar cantitatea de 1,60 m.c. lemn rotund răşinoase, în valoare de aproximativ 380 lei, a fost confiscată de către poliţişti.

Comentarii Facebook