Polițist acuzat de limbaj rasist, după accidentul din colonia de romi a Clujului: Nu ne aruncăm copiii în fața mașinilor


La accidentul de vineri, 22 aprilie, de pe strada Cantonului, din colonia de romi, a fost rănit un copil de 5 ani. Părinții acestuia acuză poliția că a avut un discurs rasist la adresa lor. 

Am stat de vorbă cu mama copilului accidentat și cu martorii care au asistat la eveniment. Conform spuselor acestora, șoferul care a provocat accidentul a depășit un taxi și l-a lovit cu autoturismul pe minorul în vârstă de cinci ani, care se deplasa pe carosabil. Copilul a fost preluat de o ambulanță SMURD și a fost dus la Unitatea Primiri Urgențe Cluj pentru a primi îngrijiri medicale.

Poliția a început cercetările la fața locului. În urma accidentului, victima și-a pierdut doi dinți, a suferit lovituri ușoare la cap, spate și picioare. Părinții copilului au stat de vorbă cu șoferul și au spus că nu au pretenții financiare, însă, se plâng de conduita polițistului cu care au interacționat. Mama minorului a fost chemată la secția de poliție numărul 3, de pe strada Albac, pentru a oferi explicații cu privire la eveniment. Din spusele doamnei, polițistul i s-a adresat cu un limbaj suburban, nedemn de un reprezentat al legii:

”Da’ du-te-n p**a mea de ți**ni ce sunteți, să muriți cu toții acolo! Tu ai stat în casă să faci șnițele, în loc să-ți îngrijești copilul?!”, a spus Monica L., mama copilului accidentat

*Nota redacției: Părinții care locuiesc în comunitatea Cantonului nu ”își aruncă copiii în fața mașinilor” care circulă pe stradă. Copiii se află pe stradă pentru că nu au alt spațiu de joacă, cum ar fi un parc sau un teren de fotbal”, au precizat cei de la Radio Pata, radioul comunității de romi de la Pata Rât.

Comentarii Facebook