Politia Rutiera Cluj a pierdut numeroase procese-verbale

 

Mai multi agenti ai Serviciului de Politie Rutiera Cluj sunt verificati de sefi pentru ca nu au inregistrat mai multe procese-verbale incheiate in perioada 2007-2009.

 

72 din cei 103 agenti ai Serviciului de Politie Rutiera Cluj sunt verificati de sefi din cauza ca nu au inregistrat mai multe procese-verbale incheiate in perioada 2007-2009. Seful IPJ Cluj, chestorul Ioan Pacurar, spune ca acest lucru s-a intamplat din cauza neglijentei din partea sefilor.

"In momentul in care am aflat am dispus imediat o ancheta interna. Nu voi tolera asa ceva", a declarat seful Inspectoratului de Politie al Judetului Cluj, chestorul Ioan Pacurar. in urma verificarilor interne dispuse in 2010 de conducerea IPJ Cluj s-a stabilit ca o parte din procesele-verbale incheiate de agentii de politie rutiera in perioada 2007-2009 nu au fost predate, conform metodologiilor in vigoare, pentru a fi inregistrate in bazele de date ale Politiei Romane. "Acest lucru s-a intamplat din cauza lipsei de control din partea sefilor. Care vor plati pentru asta, incepand de la seful de schimb – primul care trebuia sa se asigure ca agentii isi depun procesele verbale incheiate in ziua respectiva", a precizat chestorul Pacurar.

Conform legii, procesele-verbale sunt incheiate in trei exemplare, din care unul este inmanat contravenientului, iar doua sunt predate de agentul constatator pentru a fi inregistrate in bazele de date. "Prin nepredarea proceselor-verbale s-a ajuns la imposibilitatea implementarii punctelor de penalizare", se arata intr-un comunicat trimis de IPJ.

Pana in acest moment, ancheta care cercetarile celor 72 din cei 103 agenti din cadrul Serviciului de Politie Rutiera Cluj nu a ajung inca la ofiteri. Pana in acest moment s-au luat masura destituririi din politie impotriva unui singur agent, pentru neglijenta in serviciu. Pe numele acestuia au fost declinate doua dosare penale la Parchetul de pe langa Tribunalul Cluj, in care agentul este cercetat pentru infractiunile de favorizarea infractorului si neglijenta in serviciu. Politistul a contestat masura la Inspectoratul General al Politiei Romane, care a decis admiterea contestatiei si anularea dispozitiei de sanctionare disciplinara. "IGPR a fost mai bland. Pana la urma noi am luat decizia trecerii in rezerva a agentului", a spus chestorul Ioan Pacurar.

 

Unul dintre procesele verbale pierdute este obiectul unui proces in instanta, proces care "cel mai poisibil a fost anulat, daca Politia nu a putut dovedi constatarea infractiunii", a mai precizat chestorul Ioan Pacurar.

Seful IJP este decis sa meraga mai departe cu ancheta interna "pentru ca cineva are datoria sa plateasca inclusiv recuperarea banilor care n-au mai fost incasati din amenzi".

Comentarii Facebook