Poliția Locală Cluj-Napoca a donat bani pentru femeia din Mociu care crește patru copii în grajd

 

Crișan Raveca, femeia din Mociu care crește patru copii, trei nepoți și fiica ei, într-un grajd, a primit în ultima vreme donații din partea oamenilor de bine. Ultima a fost făcută de Poliția Locală Cluj-Napoca.

 

Sensibilizați de povestea publicată de Știri de Cluj, angajații de la Poliția Locală Cluj-Napoca au strâns bani și i-au donat familiei Crișan. O altă sumă adunată de angajații Primăriei Cluj-Napoca (Poliția Locală) a fost folosită pentru a cumpăra un laptop pentru copiii de la Institutul de Oncologie din Cluj-Napoca.

 

Le multumesc foarte mult pentru donație. Am mai primit bani și nu mă ating de ei. Poate voi reuși să cumpăr o casă în Mociu. Am mai fost căutată de cei de la Habitat pentru Umanitate care au spus că vor construi o casă pentru noi. Vom vedea ce va fi. Banii vor fi de folos în oricare dintre cazuri”, ne-a relatat Raveca Crișan.

 

Povestea celor patru copii care cresc într-un grajd a sensibilizat multă lume, mai puțin pe oficialii Primăriei din Mociu. ”Primarul nu ne-a ajutat cu nimic. L-a chemat pe unul din copii, când trecea pe stradă și i-a dat o felicitare de Crăciun. Altceva nimic!”, a mai spus femeia.

 

Raveica Crișan primește bani de la statul român, câte 600 de lei pentru fiecare dintre nepoții luați în plasament, dar și alocația de 80 de lei pentru fiecare copil. În total, vorbim despre 2120 de lei, bani pentru rechizite, mâncare și haine pentru copii. 

 

Am fost la primar anul trecut și i-am spus că îmi e greu într-o cameră și a zis că unde să mă mute, la el acasă. Nu mi-a dat nici măcar o căruță de lemne. 

 

Am vorbit și cu vicele și a zis că nu știe, să văd ce zice primarul. Nu m-am mai dus, dar în vară m-a sunat o doamnă profesoară că vine cu o echipă de filmare să spună tuturor cazul meu. Apoi m-au sunat că nu i-a lăsat primarul să mai vină. Tot ea mi-a spus că s-a interesat și consilierii locali ar fi vrut să îmi dea o casă, dar nu i-a lăsat primarul”, a povestit Raveica Crișan. 

 

Raveica Crișan s-a interesat și cât ar costa o casă în comună, dar nu își permite să cumpere una. ”Am văzut o casă lângă spital la 700 de milioane de lei (n.red. bani vechi), dar nu am eu bani pentru așa ceva. În chirie am încercat să iau ceva, dar nu am putut, pentru că nimeni nu vrea să dea în chirie, numai dacă vreau să cumpăr”, a mai spus femeia care crește 4 copii într-un grajd. 

 

Ea mai are termen să își găsească o locuință până în aprilie sau mai 2016, pentru că atunci va fi evacuată din grajd.

 

Donațiile pentru acest caz se pot face în contul de mai jos:

 

RO43BTRLROLCRT0239258501 / Titular cont Crișan Raveca

 

Comentarii Facebook