Poliția Cluj a refuzat să facă parteneriat cu patrulele ANTI-cerșetori din autobuzele clujene

 

Poliția Cluj a refuzat să încheie un parteneriat de colaborare cu Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară pentru Prevenirea Faptelor Antisociale (O.G.V.P.P.F.A.), care recent s-a apucat să curețe autobuzele de cerșetori și colindători. Svajczer Csaba, președintele Asociației, susține că este membru al IPA (International Police Association), ceea ce nu înseamnă nimic de fapt. În conducere mai sunt și alți foști polițiști, care se joacă de-a justiția, între care de menționat este prim-vicepreședintele Asociației, Alexandru Buga, colonel de Poliție în rezervă, cel care a coordinat comandourile de justițiari care au acționat în autobuzele din Cluj-Napoca.

Președintele Asociației a încercat să încheie, în trecut, un parteneriat cu Inspectoratul Județean de Poliție Cluj, dar acest lucru nu a fost acceptat pentru că este în afara legii. Legitimarea oricărei persoane se poate face numai de către structurile MAI abilitate prin lege. Asociația are însă în parteneriat vechi cu Poliția Locală din Cluj-Napoca, dar nu se știe dacă acesta mai este valabil. 

6-2.jpg

Până acum, Asociația lucra în principal în Piața Avram Iancu, la slujbele religioase, unde menținea un climat de siguranță. Zilele trecute, comandourile de justițiari s-au apucat să dea colindătorii jos din mijloacele de transport în comun, având în piept numai o legitimație cumpărată de pe internet, cu însemnele IPA.

În atenţia instituţiilor competente ale statului !!!

Activitatea asociaţiei O.G.V.P.P.F.A. a redus numărul de grupuri şi persoane cu instrumente (colindători), care apelează la mila călătorilor în mijloacele de transport în comun şi în jurul staţiile C.T.P. Am acționat pe liniile 30, 25, 6, 35.

Mulți dintre copiii cu acordeoane au coborât la prima staţie, câţiva au reîncercat să se urca în mijlocul de transport următor, dar şi acolo au fost întâmpinaţi de voluntarii O.G.V.P.P.F.A.

La activităţile menţionate au participat membrii voluntari O.G.V.P.P.F.A. cu nr. identificare legitimaţie, respectiv: nr.1, nr.3, nr.2, nr.15, nr.16, nr.110, nr.111, nr.112, nr.114.

Membrii voluntari ai O.G.V.P.P.F.A. sunt pregătiţi să observe, să sesizeze problemele observate sau provocările care vin din spaţiul public; direcţionându-le în vederea soluţionării acestora către instituţiile competente ale statului”, a precizat BUGA ALEXANDRU, Colonel de Poliţie în rezervă, Prim-Vicepreședintele Asociaţiei.

Asociația a fost implicată într-un scandal, în vara anului 2017. Președintele OGVPPFA, Svajczer Csaba, a fost implicat în ridicarea actriţei Oana Mardare de către jandarmi, de la o manifestaţie a organizației extremiste Noua Dreaptă, din Piața Avram Iancu. Noua Dreaptă manifesta contra mitingului gay care avusese loc în acea zi. USR a dat atunci un comunicat prin care asocia Noua Dreaptă cu OGVPPFA. ”Cerem Primăriei Cluj-Napoca şi domnului Emil Boc să denunţe colaborările cu grupările extremiste care afectează imparţialitatea ei imparţialitatea administraţiei publice, printre care: - Partidul Noua Dreaptă, - Partidul România Unită - Asociaţia Organizaţia Generală Voluntară Pentru Prevenirea - Faptelor AntiSociale (OGVPPFA), prin Svajczer Csaba”, spuneau cei de la USR.

Comentarii Facebook