Poliția chiriilor din Cluj-Napoca a ”amendat” o chirie nesimțită din oraș

 

UPDATE

 

Cea care a postat anunțul pe Facebook a făcut următoarele precizări.

 

In primul rand nu am postat acest anunt ca proprietar, ci ca o potentiala chiriasa care isi cauta colega/colege de apartament.

 

Camera la care se facea referire era denumita ”dormitorul 1” si dupa cum se poate vedea pe langa aceasta incapere persoana avea acces la zona de living si bucatarie, lucru neprecizat insa in articol, iar textul este scris la intamplare, fara a evidentia acest detaliu.

 

De la agentia care inchiria descrierea era facuta astfel "etaj :5/5" "lift:nu" pentru ca dupa cum se stie, blocurile cu putine etaje nu sunt prevazute cu lift!

 

Anul pe care l-am precizat initial in anunt era "bloc nou din 1990", rectificand apoi textul la sesizarea unei persoane "cum poate fi blocul nou daca e din 1990? " am eliminat cuvintele "nou".

 

Uitandu-ma iarasi in descrierea acestui apartament pe site-ul agentiei, am sesizat tarziu ca la descriere era scris "2010" dar imi notasem eu gresit pe insemnarile mele si in postare a ramas "1990". Prin urmare blocul este nou.

 

In anuntul meu iarasi nu am facut precizari cu privire la faptul ca ”se da spre inchiriere complet mobilat si utilat”, dar nici ca ar fi ”fara mobilier”.

Modul cum acesta era amenajat/utilat se regasea pe plan, descrierea am considerat-o suficienta si am scris doar "aspect ingrijit".

 

Planul adaugat (cu acea configurare) nu este de la agentie, ci este un plan orientativ, pe care l-am facut eu dupa pozele agentiei. Nu am dorit sa postez pozele de pe site-ul lor, acestea aveau sigla agentiei si nici nu aveam acordul lor pentru a le copia de pe site-ul lor.

 

Nu a postat acest anunt nici un ”proprietar mafiot”, iar partea de ”nedeclarare a unui venit” este spusa la modul zeflemist, sa para mai interesanta postarea....

Tranzactia oricum se desfasura prin agentie (am enumerat ce trebuie achitat in avans)  si nu am sugerat macar ca banii nu s-ar declara,  asa cum se insinueaza in mesajul respectiv.

 

Oferta respecta realitatea pietii imobiliare din Cluj si nu sunt preturi  inventate de mine!

 

Un apartament apropiat ca si configurare/mobilare/calitatea finisajelor pe site-urile imobiliare apare la pretul de 400 euro, iar eu solicitasem 

275 euro pentru dormitorul nr 1 (cu explicatiile pe care vi le-am dat mai sus, avand acces la restul zonelor, cu exceptia supantei). Vedeti un exemplu aici de apartament (va rog sa nu publicati insa linkul ptr a nu-l considera ca fiind reclama) https://www.klikimobiliare.ro/properties/apartament-de-inchiriat-piata-unirii-finisat/

 

Daca acest membru de pe Facebook ”Chirii police din Cluj-Napoca” a considerat sa imi dea premiu ”pentru cea mai nesimtita postare”, stau sa ma intreb, in baza a ce a facut aceasta evaluare, ce criterii a aplicat?

 

Pe acelasi grup de pe Facebook, sunt postari cu anunturi la chirii cu preturi mult mai mari decat pretul postat de mine, iar calitatea finisajelor/mobilierului chiar lasa de dorit...asadar, cum evaluezi tu ca "Politist al Chiriilor" aceste oferte, catalogandu-le ca fiind "nesimtite", nestiind toate aceste detalii?"

Va multumesc anticipat!”, a scris autoarea postării.

 

---------------------- 

Un anunț prin care era oferită spre închiriere o cameră la mansardă le-a atras atenția celor de la Chirii Police Cluj-Napoca.

 

Scuze dar trebuie să dau deja premiul pentru anunțul cel mai nesimțit a săptămânii. Din păcate la următorul anunț nu am multe poze, că proprietarul mafiot le ține ascuns undeva. Deci cum zicem e vorba de o cameră numai din apartament cu mai multe camere. Costă numai 275€. Și nu se află în Berlin, ci în Zorilor. Dacă te muți acolo ești norocos: se află la etajul 5 din 5, fără lift. Sunt foarte curios cât declară la ANAF... ”, scriu cei de la Chirii Police Cluj-Napoca.



Comentarii Facebook