Politia a anihilat sursa de "sare de baie" din Clubul After 8


Traficantii de droguri retinuti de ofiterii din cadrul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate si Antidrog (BCCOA) erau cunoscuti ca fiind principalii furnizori de "sare de baie" din clubul After 8.

Cei doi, Laszlo Adorjan si Jozsef Szekely, au fost arestati pentru 29 de zile de Tribunalul Cluj, in 24 ianuarie. "Lucratorii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca au identificat pe Laszlo Adorjan, de 34 ani, angajat ca om de ordine la un club din Cluj-Napoca, si Jozsef Szekely de 27 ani, angajat la o companie de taxi in privinta carora s-a reusit asigurarea probatoriului cu privire la savarsirea infractiunii de trafic de droguri de mare risc, respectiv mefedrona. Acestia procurau drogurile din Ungaria cu scopul comercializarii in barurile si cluburile de pe raza municipiului Cluj-Napoca. In 19 ianuarie, a fost organizata si efectuata prinderea in flagrant a celor doi, care se deplasau cu autoturismul venind din Ungaria in Romania. Ofiterii BCCO au procedat la identificarea si audierea mai multor persoane care se aprovizionau cu droguri de la susnumitii", sustin anchetatorii.

 

Traficanti de droguri, retinuti la Cluj! VIDEO

 

Avocatii celor doi barbati au facut recurs la decizia de arestare, dar aceasta a fost respinsa de Curtea de Apel Cluj. In incheierea penala, judecatorii clujeni au scris despre Laszlo Adorjan ca: "Se presupune ca inculpatul a oferit si vandut mefedrona multor persoane, este cunoscut ca si principalul furnizor de sare de baie din clubul After Eight, a pus la punct o adevarata afacere de vanzare de droguri, folosindu-se de inculpatul Szekely pentru a evita contactul direct cu cumparatorii".

Adorjan este considerat un pericol public tinand cont de antecedentele lui: "Persoana inculpatului prin prisma antecedentelor penale, inculpatul fiind condamnat prin sentinta penala nr.276/2000 la pedeapsa de 10 ani inchisoare pentru savarsirea infractiunii de talharie calificata (jaf armat la o casa de schimb valutar), infractiune comisa, de asemenea, in stare de recidiva fata de o condamnare pentru furt calificat la pedeapsa de 3 ani si 6 luni inchisoare".

Despre taximetristul arestat alaturi de Adorjan, Jozsef Szekely, judecatorii de la Tribunalul Cluj scriu in inchiere ca: "Acesta a inteles sa treaca de la consumul de droguri si procurarea lor pentru propriul consum la trafic si procurarea de bani prin vanzarea mefedronei la suprapret. Din actele dosarului reiese ca si inculpatul Szekely a devenit cunoscut printre consumatori ca furnizor de droguri, vanzandu-le atat clientilor lui Laszlo Adorjan, cat si propriilor clienti. Si inculpatul Szekely are antecedente penale, fiind condamnat prin sentinta penala din 31.10.2011 la pedeapsa de 6 luni de inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei pentru savarsirea infractiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenta bauturilor alcoolice".

Laszlo Adorjan a fost condamnat la 10 ani pentru spargerea in 1999 a casei de schimb valutar Platinum de pe Bulevardul Eroilor si a furat alaturi de alti doi complici aproape 20.000 de lei.

Comentarii Facebook