Pivariu: În Florești, malurile Someșului vor fi curățate și vor fi amplasate camere de supraveghere


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a declarat că malurile Someșului vor fi igienizate, iar apoi vor fi montate camere video pentru a fi supravegheată zona. 

Din păcate stăm puţin în urmă, dar grăbim lucrurile. Împreună cu operatorul de salubritate lucrăm la o strategie de ecologizare pe termen lung, încă o perfecţionăm, poate chiar săptămâna viitoare voi face publică această strategie, care priveşte şi gestiunea râului Someş. Am decis şi implementarea unui sistem de supraveghere video, cu camere orientate spre zonele roşii şi am amplasat şi pubele acolo, dacă tot merg să arunce gunoiul să şi aibă unde. De asemenea, am cerut și Poliției Locale să patruleze mai des în zonele roșii”, a declarat Pivariu, la Dezbaterea online pentru un Someș mai curat 3.

Am simțit o îmbunătățire a situației afluenților râului și a Someșului, în amonte de baraj. În aval cred că putem găsi inclusiv soluții urbanistice. Exproprierile sunt greu de făcut, pentru că există probleme cu proprietățile, dar cred că vom putea dezvolta zona prin soluții urbanistice. Nu sunt atât de multe puncte roșii în Florești, eu cred că odată ce acestea vor dispărea, vom putea aduce cetățenii mai aproape de Someș, să creăm o promenadă, piste de biciclete și chiar să ne conectăm cu Clujul pe malul râului”, a mai spus Pivariu.

În Cluj-Napoca, Ovidiu Câmpean, directorul Direcției de Dezvoltare Locală din Cluj-Napoca, a spus că au fost somați 268 de proprietari privaţi de terenuri, pe proprietatea cărora au fost depistate deşeuri pe malul Someșului. ”Lucrăm şi la amplasarea de camere video ca să depistăm rapid persoanele care depozitează deşeuri ilegal. Am instituit şi o patrulă zilnică pe malurile Someşului pentru a evita depozitări de deşeuri. Pe termen lung, urmează investiţiile pe fonduri europene a masterplanului pentru Someş”, a spus Ovidiu Cîmpean.

Comentarii Facebook