Pivariu devine ”primarul FAPTELOR”: În Florești, cei care comit fapte antisociale și nu plătesc, ajung la măturat străzile


Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, devine ”primarul faptelor”, după ce le-a pus gând rău celor care construiesc ilegal, iar acum și celor care distrug climatul bun de conviețuire din comună.

Despre construcțiile fără autorizație, Bogdan Pivariu a spus că s-au deschis procese în justiție. 

Am cerut Poliției Locale să ia măsurile legale. Am creat un sistem în care trebuie să lucrăm pe proceduri. Până la demolări am făcut controale. Chiar în zona de pe ecranul din studio, în spatele acestor blocuri, am găsit un constructor care își amenaja un pod / mansardă, în afara autorizației de construcție, care mai era și expirată, și nu prevedea acest lucru. A fost sancționat și se aplică legea.

Pe cei pe care i-am prins că au ridicat clădiri fără autorizație am mers pe procedură, cu intrarea în legalitate și demolarea acolo unde nu se poate. Nu putem noi decide că demolăm, trebuie să ne adresăm instanței”, a explicat primarul din Florești, Bogdan Pivariu, în direct la TVR Cluj. 

Acesta a mai explicat că deja s-a emis o hotărâre, în primă instanță, pentru demolarea unei clădiri de către proprietar, dar nu este definitivă.

Pivariu s-a referit și la cei care comit diverse fapte antisociale și care erau iertați până acum, pentru că e greu să fie urmăriți legal. ”S-a terminat povestea că nu mai amendăm pe x, y, z, pentru că oricum nu plătește. Nu există așa ceva. Suntem în instanță pentru a transforma amenzile celor care comit acte antisociale în muncă în folosul comunității, dacă nu le plătesc”, a spus Bogdan Pivariu.

Comentarii Facebook