Piscinele inchise de Protectia Consumatorilor s-au redeschis! Robotii care trebuiau sa curete apa erau trasi pe dreapta sau defecti


Piscina Olimpica de langa Sala Sporturilor si cea din parcul "Iuliu Hatieganu" au fost redeschise, dupa ce comisarii de la Protectia Concumatorilor le-au pus "lacat" pentru ca apa era mizerabila si exista pericolul imbolnavirilor.

La bazinul Olimpic administrat de Universitatea Tehnica din Cluj Napoca robotul folosit pentru curatarea apei functiona numai o data pe saptamana, pentru ca "apa se curata de la sine. Asa mi-a spus administratorul si i-a transmis ca daca robotul nu va functiona in fiecare noapte vom inchide piscina. Acum am reverificat si apa e mult mai curata", a declarat Mircea Radu, seful Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Cluj (CJPC).

La bazinul din parcul "Iuliu Hatieganu", administrat de Universitatea "Babes-Bolyai", lucrurile au stat mult mai rau. "Acolo de circa 2-3 saptamani, cam in perioada in care a fost vizita cancelarului Angela Merkel, robotul nu a functionat pentru ca s-a stricat si bazinul si apa nu au fost curatate nicicum. Am primit multe reclamatii si tocmai de aceea am inchis bazinul 2 zile. Acum se pare ca au inchiriat un robot sau il muta pe cel de la Universitatea Tehnica, dar lucrurile stau mai bine", a mai declarat pentru Stiri de Cluj Mircea Radu.

Comisarii de la Protectia Consumatorilor vor face controale periodice in zona pentru a verifica situatia bazinelor. "La bazinul de la UBB Cluj a fost rau de tot. Am gasit chiar si un leucoplast in apa, deci exista riscul unei imbolnaviri. E pacat de toata investitia de acolo sa fie compromisa pentru ca cineva nu reuseste sa repare un robot", a mai spus Mircea Radu.

Administratorii celor doua piscine au fost amendati de comisarii de la Protectia Consumatorilor Cluj au cate 3.000 de lei.

Comentarii Facebook