Piaţa Autonomă Cluj 2, duminică la Cluj. Locul unde poţi face troc cu obiecte personale


A doua ediţie a Pieţei Autonome Cluj, va avea loc duminică, la Cluj-Napoca.

Clujenii, doritori de "trocuri", sunt aşteptaţi la a doua ediţie a Pieţei Autonome Cluj,  la sediul tranzit.ro, din Cluj-Napoca, de pe strada Samuel Brassai, nr. 5, între orele 12:00 şi 18:00.

"Toata lumea este invitată sa îşi aducă surplusul de haine sau obiecte pentru a pune bazele unui nou tip de orânduire economică, una care să nu presupună banii şi profitul, ci folosirea liberă a produselor bazată pe necesitatea individuală şi pe solidaritate socială.
Astfel, vom schimba/oferi obiecte, haine sau cunoştinţe, după cum vom schimba/oferi serviciile prin intermediul cărora îi putem ajuta pe ceilalţi. De asemenea, pentru oamenii nevoiaşi vom asigura o masă gătită după reţeta ”Hrană, nu Bombe”!, un eveniment internaţional menit să atragă atenţia asupra faptului că mâncarea este un drept al tuturor, indiferent de statutul social, şi nu un privilegiu. Toată mâncarea va fi vegană. Vom avea de asemenea ateliere în care vom învăţa cum să reciclăm ambalaje din plastic sau carton, transformându-le în lucruri utile. Atelierele încep la ora 13:00.
Haideţi să schimbăm modul în care consumăm şi folosim obiectele. Nu uitaţi, prezenţa banilor NU este necesară şi nici binevenită", spun organizatorii.




Comentarii Facebook