Peste 50 de oameni cu droguri la ei, prinși la Electric Castle, în ziua a patra, cea mai aglomerată


Jandarmii, poliţiştii și pompierii clujeni au aplicat 34 de sancțiuni contravenționale, în a patra zi a Electric Castle, (20 de amenzi în valoare totală de 16.483 lei și 14 de avertismente scrise). 57 de oameni au fost prinși la intrare cu droguri asupra lor.

Pentru ce s-au aplicat amenzi:  

- 14 sancțiuni la regimul rutier, constând în 3 avertismente scrise și 11 amenzi în valoare totală de  10.783 lei; 

- 6 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (6 avertismente  scrise); 

- 5 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii  publice, constând în 4 amenzi în valoare totală de 900 lei și 1 avertisment scris; 

- 3 sancțiuni privind obligaţia operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice  fiscal, constând în 2 avertismente scrise și 1 amendă în valoare de 2.000 lei; 

- 3 sancțiuni privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanei, constând în 2  avertismente scrise și 1 amendă în valoare de 300 lei;

- 1 sancțiune pentru încălcarea unor măsuri de reglementare a pieței produselor din sectorul agricol,  constând în 1 amendă în valoare de 500 lei; 

- 2 sancțiuni privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto, constând în 2 amenzi în  valoare totală de 2.000 lei. 

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de  verificare, au fost oprite din a participa la festival 57 de persoane, identificate având asupra lor  substanțe interzise la deținere. 

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de  ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile, respectiv campingul din zona apropiată locului de desfășurare a festivalului. 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe  paliere, la nivel național, inclusiv în gări și autogări care au legături directe cu municipiul Cluj – Napoca. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în  acordarea asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul ISU Cluj și Serviciului de  Ambulanță Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații: 

- 68 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii, etc.);  

- alte 392 de cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la  același nivel, hipertensiune arterială etc.). 

-7 persoane au avut nevoie de investigații suplimentare și au fost transportate la spital. Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

Comentarii Facebook