Peste 30 de mașini blocate, cu familii și copii, și o ambulanță, au fost repuse în circulație de inimoșii salvatori de la CERT Transilvania


Weekendul acesta voluntarii CERT au salvat zeci de oameni blocați în zăpadă în județul Cluj. A fost o vreme de coșmar, iar voluntarii au intervenit inclusiv la solicitarea ISU Cluj pentru a da o mână de ajutor celor aflați în dificultate din cauza ninsorii abundente.

Weekendul acesta a fost despre OAMENI.

-Oameni blocați, speriați, îngrijorați, pe care am reușit să îi ajutăm, să ii calmăm și să ii aducem acasă în siguranță. Despre altruismul și curajul colegilor noștri voluntari, care au fost pe teren până la ore târzii din noapte pentru a-și ajuta semenii.

-Da, a fost o vreme de coșmar, cel puțin în zona județului Cluj. Ninsoarea abundentă și viscolul sever ne-a dat de furcă tuturor. Colegii noștri au intervenit la foarte multe cazuri seară, atât la apeluri venite de la persoane rămase blocate, cât și de la autoritățile din cadru ISU Cluj Inspectoratului pentru Situații de Urgență (cu care avem o colaborare excelenta pe plan local / județean).

În ultimele 48 de ore, colegii voluntari au repus în circulație :

  • peste 30 mașini 
  • o ambulanță cu pacient blocat în nămeți
  • au salvat familii și copii mici blocați în autoturisme împotmolite
  • au ajutat zeci de oameni aflați în dificultate
  • au transportat un câine care necesita tratament de urgență.

Toate astea din timpul lor, cu autovehicule, echipamente și combustibil pe cheltuiala proprie, doar pentru satisfacția de a vedea zâmbetele și mulțumirea celor ajutați la nevoie.

Haideți să învățăm cu toții (inclusiv din întâmplările din acest weekend) că uneori viața poate să ne ia prin surprindere, că oricând putem să ne găsim în impas, și să fim mai buni (mai bine pregătiți, mai înțelegători cu cei din jurul nostru și mai atenți la nevoile celor din jur)”, au transmis cei de la CERT Transilvania.

Comentarii Facebook