Joi 22 August

Pescuit la Câmpenești! Din 2019, taxa s-a dublat


Primăria comunei Apahida a decis dublarea taxei de pescuit pe laculde la Câmpenești, după ce au fost amenajate și umbrare pentru fiecare ponton. 

Până acum taxa era de 40 de lei, dar acum a ajuns la 80 de lei, iar pescarii sunt supărați.

Primaria Apahida a decis dublarea taxei de pescuit pentru lacul cu pontoane(pescuit sportiv) fata de anul trecut de la 40 la 80 lei. In plus nu mai este permisă reținerea carasului. Foarte multi pescari sunt revoltati de aceste decizii. Eu înțeleg ca lacurile  sunt administrate  de primăria Apahida  ... care sustin  că au crescut salariile dar nu este chiar așa”, a relatat un pecsar, conform Apahida.ro.

Primarul Grigore Fati a spus că administrarea lacului necesită fonduri mari, așa că se impune dublarea taxei. În plus, așa ar fi protejați peștii de pescarii care care îi rănesc și produs pierderi. Edilul a mai explicat că se va face și o populare cu pești.

Pe lacul de la Câmpenești se poate pescui cu patru lansete, iar pentru undițele suplimentare se achită încă 10 lei. Cei care nu achită taxa de pescuit și folosesc pe ascuns mai multe lansete riscă amenzi cuprinse intre 600 - 1000. 

Comentarii Facebook