Pescobar e în pragul disperării la Cluj: ”Este inimaginabil ce s-a petrecut aici, la Cluj. Nu doresc nimănui să pățească ce am pățit noi” - VIDEO


Pescobar nu a reușit încă să redeschidă Taverna Racilor de la Cluj, fiind în pragul disperării din cauza pierderilor uriașe.

Este inimaginabil ce s-a petrecut aici, la Cluj. Nu doresc niciunui antreprenor să pățească ce am pățit noi la Cluj, să stăm o lună de zile închiși. Am făcut locația asta de la zero. M-a costat vreo 800.000 de euro locația asta. Am ținut o lună deschis și apoi am fost o lună închiși”, a afirmat Pescobar.

Acesta a trebuit să schimbe tavanul din restaurant și să desființeze terasa pentru a o reconstrui cu mai multe uși necesare pentru evacuarea clienților în caz de incendiu. ”E vina mea. Nu dau vina pe nimeni. Am schimbat tavanul și trebuie să refacem terasa!”, a mai precizat acesta, recunoscând că a deschis localul fără a avea autorizații de la ISU Cluj. De fapt, clienții care au trecut pe la Taverna Racilor în prima lună au spus că mai erau lucruri care nu au fost finisate, totul fiind deschis în grabă.

ISU Cluj a aplicat la începutul anului 2024 o amendă de peste 100.000 de lei pentru neregulile constatate la Taverna Racilor Cluj.

În urma controalelor de prevenire efectuate premergător nopții trecerii dintre ani a fost controlat și localul amintit. În urma verificărilor specialiștilor ISU Cluj au fost constatate deficiențe și încălcări grave ale cerinței de securitate la incendiu. Astfel s-a constatat că în spațiul respectiv nu existau instalații cu rol de securitate la incendiu, care erau obligatorii pentru numărul de clienți găsiți în momentul controlului, iar terasa construită adiacent spațiului din incinta complexului comercial nu deținea autorizație de construire. În acest sens s-a aplicat o sancțiune contravențională de 105.000 lei și a fost aplicată măsura complementară de oprire a funcționării și de utilizare a spațiului respectiv”, a transmis ISU Cluj.

Controlul a fost făcut la finalul anului trecut, înainte de Revelion, iar după Anul Nou restaurantul a fost sigilat. Pescobar a încercat să lase impresia că lucrurile nu sunt așa grave, iar în 9 ianuarie anunța că va redeschide. ISU Cluj a precizat că acest lucru este imposibil, pentru că ruperea sigiliului pus pe restaurant reprezintă infracțiune.

Restaurantul va fi deschis numai după ce va avea toate actele în regulă pe linie de protecție la incendii.

Comentarii Facebook