Personalul feroviar din Cluj și alte orașe va asigura îndrumare şi asistenţă călătorilor ucraineni, până la preluarea acestora de către autorități


CFR a anunțat că cetățenii ucraineni vor avea parte de sprijinul personalului feroviar din gările Socola, Iaşi, Sighetu Marmaţiei şi Cluj. Aceștia vor asigura îndrumare şi asistenţă tuturor călătorilor ucraineni până la preluarea acestora de către autorităţile locale.

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA vă informează că personalul feroviar din staţiile feroviare Socola şi Iaşi, de pe Regionala CF Iaşi, Sighetu Marmaţiei şi Cluj Napoca, de pe Regionala CF Cluj, dar şi din Bucureşti Nord, asigură condiţiile necesare preluării persoanelor refugiate din Ucraina, care sosesc, în aceste zile, în România”, a transmis, sâmbătă seară, CFR.  

Compania precizează că legătura cu Chişinău este asigurată de perechea de trenuri IR 401/402, care circulă în relaţia directă Chişinău - Iaşi - Bucureşti Nord, şi retur, iar pe relaţia Chişinău - Socola, şi retur, circulă perechea de trenuri IR 1051/1052.  

Astfel, tot personalul feroviar din gările Socola, Iaşi, Sighetu Marmaţiei şi Cluj, asigură, în aceste zile, îndrumare şi asistenţă tuturor călătorilor ucraineni sosiţi în gări, până la preluarea acestora de către autorităţile locale. De asemenea, persoanele refugiate care sosesc în Bucureşti Nord, vor fi imediat preluate de personalul de pază al gării, până la Sala de Aşteptare, spaţiu destinat special persoanelor refugiate, unde vor beneficia de apă şi hrană până la preluarea de către reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti”, a mai transmis CFR.  

De asemenea, pe toată perioada staţionării în Gara de Nord, persoanele refugiate din Ucraina vor primi inclusiv asistenţă din partea reprezentanţilor Primăriei Bucureşti şi a reprezentanţilor ONG-urilor. 

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA, prin personalul feroviar din gări, va asigura, în această perioadă, îndrumare şi asistenţă tuturor pasagerilor sosiţi din Ucraina, astfel încât, împreună cu autorităţile locale şi centrale, să putem gestiona în cele mai bune condiţii fluxul de pasageri”, a subliniat compania.

Comentarii Facebook