Duminica 28 Aprilie

Persoane cu droguri la ele nu au fost lăsate să intre la Untold. Ce alte abateri au constatat jandarmii - FOTO


În prima zi de la Untold 2023, au fost depistate 34 de persoane care aveau droguri asupra lor și nu au fost lăsate să intre în festival. 

Jandarmii, polițiștii și pompierii clujeni au aplicat 96 de sancțiuni contravenționale (44 de  amenzi în valoare totală de 46.050 lei și 52 de avertismente scrise), din care menționăm:  

- 31 de sancțiuni la regimul rutier, (13 avertismente scrise și 18 amenzi în valoare de 13.050 lei); 

- 37 sancțiuni pentru nerespectarea normelor de prevenire și stingere a incendiilor (36 de avertismente  scrise și o amendă în valoare de 2.500 de lei);

- 11 sancțiuni pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice  (2 avertismente scrise și 9 amenzi în valoare de 4.000 lei); 

- 5 sancțiuni privind obligația operatorilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,  constând în 1 avertisment scris și 4 amenzi în valoare totală de 6.500 de lei; 

- 10 sancțiuni constând în 10 amenzi în valoare totală de 19.000 lei, pentru încălcarea prevederilor  legale cu privire la activitățile de transport alternativ cu autoturism și conducător auto; 

- 2 sancțiuni constând în 2 amenzi în valoare totală de 1.000 de lei, pentru încălcarea prevederilor  legale în vigoare privind prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun. 

În ceea ce privește prevenirea și combaterea consumului ilicit de droguri, prin măsurile active de  verificare, au fost oprite din a participa la festival 34 de persoane, identificate având asupra lor  substanțe interzise la deținere. 

Acțiunile de prevenire și combatere nu au avut loc doar în zona de desfășurare, atenția forțelor de  ordine fiind concentrată și pe parcările, restaurantele și barurile, respectiv străzile și zonele adiacente  locației de desfășurare a festivalului. 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează proactiv, desfășurând activități pe mai multe  paliere, la nivel național, inclusiv în aeroport, gări și autogări care au legături directe cu municipiul  Cluj – Napoca. 

O atenție deosebită a fost acordată asigurării primului-ajutor. Astfel, echipajele implicate în acordarea  asistenței medicale de urgență și de prim-ajutor din cadrul I.S.U. Cluj și Serviciului de Ambulanță  Cluj au acordat sprijin participanților, în următoarele situații: 

- 44 de traumatisme diverse (excoriații, contuzii etc.);  

- alte 227 cazuri cu afecțiuni medicale diverse (lipotimie, stări febrile, cefalee, cădere de la același  nivel, hipertensiune arterială etc.). 

- 3 persoane au necesitat investigații medicale suplimentare și au fost transportate la spital; Mulțumim participanților care au ales să se bucure de muzică și atmosferă într-un mod responsabil.

Comentarii Facebook