Perchezitii la Cluj pentru destructurarea unei retele specializate in traficul de migranti - VIDEO


Procurorii DIICOT au facut mai multe perchezitii la Cluj, dar si in alte judete din tara, pentru destructurarea unei retele specializate in traficul de migranti kurzi, spre Occident.

"Liderii retelei se ocupau de racolarea migrantilor, de introducerea lor in România, fie in mod legal, prin obtinerea de vize turistice, fie ilegal,  cu ajutorul unor calauze si apoi coordonau deplasarea catre statul de destinatie", precizeaza procurorii DIICOT.

Kurzii erau adusi in Romania unde membrii retelei se ocupau de formalitatile necesare pentru obtinerea vizelor turistice, de cazarea migrantilor "in locuinte sau hoteluri situate in muicipiul Bucuresti sau pe raza judetului Ilfov, de indrumarea si calauzirea lor pana la granita romano-ungara, iar apoi de organizarea trecerii frauduloase a frontierei de stat. Pe teritoriul Ungariei, migrantii erau preluati de alti membri ai gruparii si transportati in statele de destinatie respectiv: Austria " Viena si Germania " Munchen", mai precizeaza anchetatorii.

Reteaua a reusit sa duca in Austria si Germania pana acum peste 50 de persoane, iar pretul platit de fiecare a fost cuprins intre 2.000 si 4.000 de euro.

Luni, 29 noiembrie 2010, au fost efectuate 18 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Timis, Cluj, Alba, Maramures si Hunedoara.

In paralel, autoritatile judiciare germane, austriece si spaniole au declansat o actiune pentru depistarea membrilor gruparii aflati pe teritoriul acestor state.

Comentarii Facebook