Percheziţii la Cluj-Napoca și Sibiu. Traficanții de cannabis aduceau droguri din Spania și Germania și foloseau minori

 

Mascații au deschis, vineri dimineața, la mai multe locuințe din Sibiu și Cluj-Napoca într-o anchetă privind traficanți care aduceau cannabis din Spania și Germania. 

 

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba-Iulia şi procurorii DIICOT - Sibiu au făcut percheziţii în 20 de locuinţe din municipiul Sibiu şi într-un imobil din Cluj-Napoca.

 

Au fost duse la audieri 21 de persoane acuzate de iniţiere, constituire, aderare sau sprijinirea unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi trafic internaţional de droguri de risc.

 

Poliţiştii au găsit în locuinţele percheziţionate patru kilograme de canabis, cântare electronice, instrumente folosite pentru mărunţirea şi porţionarea drogurilor, ambalaje, dispozitive de fumat şi doze porţionate, scrie Mediafax.

 

Drogurile erau aduse din Spania şi Germania, prin serviciile de coletărie sau cu ajutorul unor apropiaţi, cu autocarul, ascunse în bagaje. ”Din investigaţii a rezultat faptul că gruparea infracţională, constituită în scopul desfăşurării de activităţi pe linia traficului ilicit de droguri pe raza judeţului Sibiu, este bine elaborată, cu interconexiuni între membrii grupării, pe care caută să o extindă teritorial, atât din perspectiva surselor de aprovizionare, cât şi prin prisma modalităţilor de distribuţie”, a precizat Poliţia Română.

 

Cannabisul era vândut pe stradă, către diferiţii consumatori, la preţul de 60-70 de lei gramul. ”Din investigaţii a reieşit că aceştia se foloseau în activitatea infracţională şi de minori, pe care îi trimiteau uneori să le predea marfa celorlalţi colaboratori ai lor”, au mai afimat polițiștii.

Comentarii Facebook