Percheziții domiciliare în Cluj! Două femei sunt suspectate de obținerea ilegală a unor fonduri publice


Două femei sunt bănuite că au încercat să obțină fonduri publice pentru sprijinirea refugiaților, în mod ilegal.

În cursul dimineții de 9 noiembrie , polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Maramureș au pus în executare 4 mandate de percheziție domiciliară în două dosare penale ce au ca obiect infracțiunea de obținere ilegală de fonduri.

Polițiștii au descins în 4 locații, respectiv trei în județul Cluj și una în județul Maramureș, la persoane bănuite de tentativă la infracțiunea de obținere ilegală de fonduri.

Din activitățile investigativ-operative a reieșit faptul că în cursul luni februarie, două femei, cu vârste de 30 și 39 de ani, din județele menționate mai sus, ar fi încercat să obțină, pe nedrept, fonduri publice pentru sprijinirea persoanelor refugiate, depunând documentele la unitatea administrativ-teritorială.

În cadrul activităților derulate în cele două dosare penale, polițiștii au identificat și ridicat mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de tentativă la obținerea ilegală de fonduri.


Comentarii Facebook