Percheziții de amploare la Cluj și în alte cinci județe: Mai multe persoane, bănuite de evaziune fiscală


Percheziții de amploare în Cluj și alte cinci județe, miercuri, 18 ianuarie, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice – I.G.P.R. și a Prim Procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureș.

În această dimineață, polițiștii efectuează 18 percheziții, în județul Mureș, Cluj, Alba, Ilfov, Prahova, Galați și municipiul București, la locuințele unor persoane bănuite de evaziune fiscală. Activităţile sunt coordonate de Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul I.G.P.R. şi prim procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Târgu Mureș şi se desfăşoară în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureș.

La acțiune au participat și luptătorii de intervenție din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Cluj, Mureș și Galați. 

1,4 milioane de lei, spălați prin intermediul a două firme fantomă 

Din primele cercetări a reieșit că, în perioada 2013-2017, mai multe persoane, în calitate de reprezentanți legali ai unei societăți comerciale din județul Mureș ar fi dispus înregistrarea în contabilitate a unor facturi fiscale fără conținut economic real, de la două societăți comerciale de tip fantomă

Prejudiciul cauzat astfel bugetului de stat este de peste 1,4 milioane de lei.


Comentarii Facebook