Cartea fostului jurnalist clujean, Francisc Nona, se lansează post mortem


Primul volum al cărții fostului jurnalist clujean Francisc Nona, emigrat în Noua Zeelandă, unde s-a stins din viață în mod tragic, va fi lansat în 19 ianuarie, la Cluj-Napoca.

Volumul lui Francisc Nona, secretar de redacție al cotidianului Mesagerul Transilvan, până în 2000, apoi corespondent la o serie de publicații, până când a emigrat în Noua Zeelandă alături de soție, apare la editura Eikon. Lansarea va avea loc joi, 19 ianuarie, pe strada Victor Babeș, unde sunt așteptați toți colegii de presă și prietenii care l-au cunoscut. 

Francisc Nona a absolvit Facultatea de Jurnalism, la Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, și apoi, în Noua Zeelandă, a urmat cursurile Facultății de Literatură Engleză, de la Universitatea din Auckland. Extrem de apreciat, ulterior a predat ca lector la aceeași universitate și a fost cercetător la Unitec Institute of Technology, cel mai mare institut de tehnologie din Auckland, Noua Zeelandă. 

În urmă cu 6 ani, acesta s-a stins tragic în urma unui infarct, lăsând un gol mare în rândul familiei și prietenilor. Volumul de acum reprezintă un omagiu adus unei personalități complexe, care a lăsat în urma sa o amintire vie.

322842600_673836111111048_8364844127976810796_n.jpg

Comentarii Facebook