”Pentru clujenii cu nas subțire e insuportabil, pestilențial” - Mirosul de la Cluj e întâlnit în Europa, unde se face agricultură, nu povești


Mirosul pestilențial care a ”lovit marți, 26 martie, Clujul este întâlnit în multe zone ale Europei unde se face agricultură serioasă. Fostul jurnalist clujean și scriitor, Bogdan Stanciu, i-a aduc puțin cu picioarele pe pământ pe clujenii care se plâng că miroase. 

”Am regăsit azi la Cluj mirosurile de pe câmpurile verzi ale Valoniei belgiene și Romagnei italiene, unde se face agricultură, nu povești, și pe unde m-am plimbat luna asta. E miros de bălegar, pe scurt, fiindcă așa miroase primăvara, dacă dai cu îngrășământ bio - shit happens. L-am simțit și prin Ravenna și pe lângă Mons, dar, pentru clujenii cu nas subțire e insuportabil, pestilențial etc.

Ia, mai mânați, măi!”, a scris fostul jurnalist clujean Bogdan Stanciu, autorul recent lansatei cărți ”Între Schengen și Levant!”.

Conform unui raport al Prefecturii Cluj, mirosul ar proveni de la Aiton, unde se fertilizează mii de hectare cu îngrășământ de grajd, natural. Terenul de acolo este lucrat de o fermă de pui din Alba, care a fertilizat solul din anul trecut în toamnă și acum. Procesul de acum va dura două săpătămâni. Citiți AICI detalii. 

Comentarii Facebook