Pelicula "Tatal fantoma" are premiera nationala in 2 martie

Premiera nationala a filmului "Tatal fantoma" are loc in 2 martie si reprezinta debutul ca regizor de lungmetraj al lui Lucian Georgescu.

"Tatal fantoma" are un punct de plecare in nuvela Almost Oriental a scriitorului si scenaristului american Barry Gifford care, de altfel, are si o aparitie cameo in film. Comedie dulce-amara, filmul spune o dubla poveste de dragoste: pe de o parte cea dintre un american si, pe de alta parte, dragostea pentru cinematograful de alta data, nomad, popular, naiv si generos.

In cuvintele regizorului, "Tatal Fantoma este portretul in tuse impresioniste al himerei unui barbat speriat de apropierea amurgului vietii, desi bantuit inca de fantomele copilariei. Confuzia crizei de varsta traita de Robert Traum <<visatorul>> contamineaza intreaga matrice narativa a filmului care se bazeaza pe un imens malentendu: al varstelor, geografic, cultural, lingvistic".

Din distributia filmului mai fac parte, alaturi de Marcel Iures si Mihaela Sirbu, Mihai Constantin, Valer Dellakeza, Victor Rebengic, Mimi Branescu, Mariana Mihut, Nicodim Ungureanu, Vitalie Bantas, Marcello Cobzariu si Mirela Oprisor.

 

Filmul poate fi vizionat la Cinema Victoria si Cinema City din Cluj-Napoca in saptamana 2-8 martie.



Comentarii Facebook