Pelerinii maghiari care merg la Şumuleu Ciuc, primiţi în Gara Cluj cu cântece populare maghiare. Au venit cu trenuri speciale din Ungaria


Ca în fiecare an de Rusalii, catolicii sunt așteptați la Șumuleu Ciuc din județul Harghita, la Bazilica Sfânta Maria, unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj ale Bisericii Romano-Catolice din România. Potrivit organizatorilor, la evenimentul de sâmbătă sunt așteptați mii de catolici maghiari. Primele trenuri cu maghiari, care merg în pelerinajul de Rusalii la Șumuleu Ciuc, au ajuns vineri, 26 mai, în Gara din Cluj. 

Agenţia de turism ungară, Kárpáteurópa, a asigurat două trenuri din Ungaria, cu destinția Cluj-Napoca, pentru pelerinii maghiari, dornici să participe la adunarea de la Șumuelu Ciuc.

Trenurile de pelerinaj „Székely Gyors” (Trenul Rapid Secuiesc) şi „Csíksomlyó Express” (Şumuleu Ciuc Express) au ajuns vineri dupa-masa în gara din Cluj-Napoca.

Sute de pelerini au năvălit în gara din Cluj-Napoca cu trenul Csíksomlyó Express. Este un sentiment înălțător să ne rugăm și să cântăm împreună cu pelerinii în drumul lor spre Șumuleu Ciuc. Vă așteptăm și anul viitor cu aceeași dragoste”, a transmis deputatul clujean UDMR, Csoma Botond, care a publicat și imagini.

Comentarii Facebook