Greva profesorilor va continua! Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean: „E cea mai tensionată perioadă din ultimii 33 de ani”


Nemulțumite de ofertele catalogate drept umilitoare venite din partea Guvernului, zeci de mii de cadre didactice au refuzat să se întoarcă la catedră și în a cincea zi de grevă. Profesorii din toată țara amenință că nu vor opri greva până când salariile nu vor fi majorate.

Ultima ofertă din partea Guvernului, refuzată de sindicaliști, promitea prime de 2.500 lei la profesori și 9% în plus la salariu pentru personalul nedidactic. Lucia Cojocaru, președinta Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean, a transmis că în perioada următoare cadrele didactice se așteaptă la mai multe atacuri din partea guvernanților.

Învățământul românesc, prin greva declanșată în aceasta perioada, este în cea mai tensionată perioada din ultimii 33 de ani. Aceste proteste fără precedent, au luat prin surprindere atât pe cei aflați la putere, cât și opinia publică și este în premieră când aproape întreaga societate susține protestul nostru. 

Este de neînțeles de ce Guvernul României nu vrea sa rezolve cerințele noastre legitime și nu a făcut niciun pas înainte față de oferta pe care oamenii, pe bună dreptate, au respins-o. Este clar ca în perioada imediat următoare vor începe atacurile asupra tuturor, lideri și cadre didactice. Acum, mai mult ca niciodată, este nevoie de unitate! 

Dacă oamenii vor fi hotărâți și fermi, putem obține ceea ce am solicitat, în primul rând să ni se garanteze, printr-un act normativ, ca în noua lege a salarizării salariul de plecare, cel a profesorului debutant, va fi egal cu salariul mediu brut pe economie și că se va acorda o creștere a salariilor în perioada imediat următoare, în avans până la intrarea în vigoare a legii salarizării începând cu data de 1 ianuarie 2024”, a transmis Lucia Cojocaru, președinta Sindicatului Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean, pe pagina sa de Facebook.

Comentarii Facebook