Pelerinajul cel mai cunoscut de "Adormirea Maicii Domnului" este la Mănăstirea Nicula, în jud. Cluj VIDEO

 

"Adormirea Maicii Domnului" este o sărbătoate foarte importantă pentru creştini şi este precedată de un post de două săptămâni, al treilea din an dupa postul Pastilor si cel al Sfintilor Petru si Pavel.

Adormirea Maicii Domnului, cunoscută popular ca Sfântă Măria Mare, Sântămaria sau  Uspenia, ultimul praznic împărăţesc din anul bisericesc, celebrează ziua în care Fecioara Maria şi-a dat obstescul sfârşit, iar popular este ziua care desparte lunile călduroase de cele reci.

Adormirea Maicii Domnului este cea mai mare sărbătoare a verii. Se ţine pentru sănătate, pentru căsătorie, pentru naştere uşoară, dar şi pentru vindecări.


Peste 20.000 mii de credincioşi prezenţi la Mănăstirea Nicula. La miezul nopţii au înconjurat biserica VIDEO

 

Înainte de Sfanta Marie Mare (15 august), creştinii au ţinut post timp de două saptamani. Cu ocazia sărbătorii se fac pelerinaje la mănăstirile care poartă hramul Sfânta Maria (Ciosa, Nicula, Moisei, Rohia, Bixad s.a.), unde credincioşii duc daruri, fac danii şi milostivesc pe săraci, pentru ocrotirea familiei şi a pruncilor.

Cel mai cunoscut pelerinaj de "Adormirea Maicii Domnului" este, în Romania, cel de la Mănăstirea Nicula, unde este păstrată cunoscuta Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului. 

Aici credincioşii se adună cu sutele de mii. Foarte mulţi, în semn de evlavie faţă de Maica Domnului, al cărei ajutor îl cer şi îl primesc, fac, la vremea praznicului, înconjurul bisericii (o data sau de trei ori) în genunchi, aşteptând apoi cu răbdare ore şi chiar zile la rând pentru a ajunge să se închine Icoanei Maicii Domnului.
 


Vezi aici programul din 15 august al sărbătorii „Adormirea Maicii Domnului

 

Dupa credinţa Sfintei Biserici, la Adormirea Maicii Domunului, trupul ei n-a cunoscut putrezirea care vine după moarte, nici n-a rămas în mormânt. Maica Domnului, cu trupul schimbat, viu şi proslăvit, a fost mutată, cu trup cu tot, la ceruri

Numele Maria exte extrem de răspândit în România. Sunt 2,2 milioane de persoane care poartă numele de Maria, Marian sau derivate ale acestora.

Potrivit statisticilor, peste 1,8 milioane sunt femei şi peste 400.000 sunt bărbaţi. Cele mai frecvente prenume sunt Maria (1.386.969), Mariana (273.833), Mărioara (65.862), Mioara (31.500), Marilena (25.497), Marin (117.544) şi Marian (296.396).

 

Comentarii Facebook