Peisaje pictate pe PIETRELE CLUJULUI! FOTO

 

O femeie in varsta de 43 de ani picteaza peisaje pe pietrele "culese" din oras, dar si aduse de pe malul Somesului.

Liliana Iancu are 43 de ani si si-a descoperit pasiunea de cand era mica. Inca de la 9 ani a fost pasionata de arta, varsta la care confectiona martisoare. Odata cu trecerea timpului, Liliana si-a descoperit latura artistica si a inceput sa picteze icoane, dupa care a inceput sa faca portrete, dar si diverse peisaje pe pietrele gasite prin oras.

 

Femeia are incoane in toata lumea "fara lipsa de modestie, iti marturisesc ca am icoane aproape in toata lumea: Statele Unite ale Americii, Austria, Germania, Franta, Anglia, dar si Italia. Tot ce fac este pura pasiune. Nu fac asta neaparat pentru bani. De multe ori, ca sa ma destind, sa uit de anumite ganduri sau probleme, ma pun si pictez. Pasiunea a venit din partea tatalui, defapt din familie, pentru ca si bunicul meu picta. Cat legat de bani ce pot sa spun...Poate azi vinzi ceva si apoi e posibil ca doua-trei luni sa mai mai vinzi nimic", spune Liliana Iancu.

Pentru o pictura pe piatra munceste aproximativ 2-3 ore, in functie de dimensiunea pietrei. In plus de asta, pregatirea este un element cheie al picturii. "De obicei, stau cam 2 ore sa termin o piatra, insa ajung sa stau si mai mult", mai spune femeia.

De asemenea, timpul pe care il acorda picturilor de icoane ajunge la 6 ore: "Subiectele religioase imi iau mai mult timp, ajung si la 6 ore, deoarece au mai multe detalii, dar parca nici nu simt cum trece timpul, pentru ca fac asta din pasiune", adauga Liliana.

"Lucreaza aproape in fiecare noapte la picturi, nu numai pe pietre. Ea face si icoane si portrete. Mai are si comenzi. De 12 ani picteaza icoane", spune mama acesteia.


Picturile pe pietre ale Lilianei le puteti gasi zilnic, intre orele 12:00-15:30, pe strada Ion Ratiu din Cluj-Napoca, unde sunt expuse pentru vanzare. 

 

Anca Baciu

Comentarii Facebook