Paznicii de la Auchan Iris s-au bătut cu un client, care îi înjura de mama focului / UPDATE: Paznicul a explicat ce s-a întâmplat - VIDEO


O bătaie a izbucnit sâmbătă, 15 august, în parcarea supermarketului Auchan din cartierul Iris, între doi agenți de pază și un client care îi înjura.

Nu este clar ce s-a întâmplat, dar unul dintre agenții de pază s-a repezit la client, aplicându-i lovituri cu tonfa din cauciuc. Prietenii celui lovit au intervenit și l-au imobilizat pe paznic, calmând spiritele, dar ”victima” a continuat să înjure de mama focului pe paznici.

Scandalul s-a mutat la autoturismul tânărului, unde deja agentul de pază avea tricoul sfâșiat, semn că răfuiala a continuat. Cineva le-a atras atenția celor de la pază că nu au dreptul să lovească clienții, dar fără vreun folos.

---------

UPDATE

Să înțeleagă toată lumea că eu am fost chemat de un client în parcarea subterană pentru că a fost lovit cu capul în gură față de soție și copil de către mizerabilul ăla de moldovean. Ajungând acolo a început să ne înjure de morți de Dumnezei, după care a sărit la bătaie, iar eu unul nu am putut să stau să mă uit cum sare la omul meu să îl lovească și de acolo a început tot circul. Persoana care a filmat era un băgător de seamă, la care când i-am zis că dacă venea și îl lovea și pe el cu capul în gură ce făcea, la care mi-a râs că îl omora pe moldovean. În fine, chiloțari de ăștia sunt cu grămada, eu consider că a fost auto apărare față de un drogat  sau bețivan de moldovean…”, a relatat paznicul cu tricoul sfâșiat.

Poliția Cluj a precizat că tânărul lovit de paznic a depus plângere și că agentul de pază este cercetat penal pentru lovire.

Untitled.jpg

Reprezentanții firmei de pază de la Auchan Cluj, BMF GRUP, a precizat că agentul de pază a fost cel agresat. 

Șirul evenimentelor a început când echipa de pază a surprins în parcarea subterană a centrului comercial, un conflict deschis. Agresorul a atacat un tată, lovindu-l cu capul în gura, sub privirile neputincioase ale copilului minor și soției. Colegii noștri au intervenit în conformitate cu obligațiile legii 333/2003, încercând să aplaneze conflictul și să identifice agresorul. 

Agenții au reușit fără violență să scape familia agresată de atacurile agresorului, acesta, părăsind parcarea cu autoturismul propriu, însă, doar pentru scurt timp, pentru că la ieșirea din parcare a oprit autoturismul, s-a dat jos, instigând agenții de pază. Ulterior, aceștia din urmă fiind nevoiți să facă uz de echipamentele din dotare. 

Având în vedere procedurile de lucru, o data cu începerea incidentului, au fost anunțate organele de poliție, care între timp au sosit și au încătușat agresorul conducându-l la secție. 

La solicitarea organelor de cercetare, echipa noastra a pus la dispoziție, imaginile de pe camerele de supraveghere din incinta centrului comercial, cu filmul evenimentelor în întregime. 

Considerăm că intervenția agenților de pază a fost justă și proportională cu gravitatea situației, cel mai important fiind că o familie onestă aflată la cumpărături nu a avut mai mult de suferit din cauza unor agresori violenți”, a precizat  Gabriel Tomescu, CEO BMF GRUP.

La data de 15 august, a.c., în jurul orei 20.00, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați despre producerea unei stări conflictuale în parcarea unui centru comercial, situat pe strada Bulevardul Muncii.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că în jurul orei 19.40, un bărbat, în vârstă de 32 de ani, din comuna Apahida, ar fi fost agresat fizic de către un tânăr de 20 de ani, din municipiul Cluj-Napoca. 

În vederea aplanării situației conflictuale a intervenit un agent de pază aflat în serviciu, iar din imaginile apărute în spațiul public, a reieșit faptul că acesta, împreună cu tânărul de 20 de ani, și-ar fi aplicat lovituri reciproc.

Polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca s-au sesizat din oficiu, fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de lovire sau alte violențe și purtare abuzivă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal”, a precizat și Poliția Cluj.

Comentarii Facebook