Patru turiști din Cluj, blocaţi în staţiunea Padiş după ce a nins toată noaptea


Mai mulţi turişti erau blocaţi, duminică dimineața, 12 noiembrie, în staţiunea Padiş din judeţul Bihor, după ce a nins toată noaptea, iar drumurile sunt înzăpezite. 

Proprietarul unei pensiuni din staţiunea Padiş a scris, duminică dimineaţă, într-o postare pe Facebook, că mai mulţi turişti cazaţi nu au putut pleca cu maşinile deoarece drumul nu este utilizabil, fiind blocat de zăpada căzută, aşezată într-un strat de peste 40 de centimetri.

Reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor au venit cu sfaturi pentru turiştii care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a judeţului.

„În urma condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, recomandăm turiṣtilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a judeţului Bihor să folosească încălţăminte ṣi haine de iarnă întrucăt la nivelul staţiunilor Stâna de Vale, Padiş, Vârtop s-a depus un strat de zăpdă considerabil. În zonele de creastă unde s-a acumulat zăpadă viscolită grosimea stratului poate depăşi 20-30 centimetri. Este important să ţineţi cont de avertizările meteorologice! Ţineţi cont de condiţiile de vizibilitate. Programaţi turele ţinând cont de faptul că se întunecă devreme”, au transmis reprezentanţii Serviciului Judeţean Salvamont Salvaspeo Bihor.

În pensiunea din Padiş erau cazaţi şase turişti, din care doi din Ungaria şi patru din Cluj. Drumul a devenit practicabil în urmă cu două ore. 

Comentarii Facebook