Patru rinichi vor fi transplantati azi la Cluj-Napoca. Organele provin de la doua persoane din Timis, aflate in moarte cerebrala


Patru rinichi vor fi transplantati azi unor bolnavi la Institutul de Urologie si Transplant Renal Cluj, dupa ce organele au fost prelevate luni seara de la doua persoane aflate in moarte cerebrala, din Timis.

Dan Luscalov, directorul executiv Agentia Nationala de Transplant, a declarat pentru Stiri de Cluj ca organele au ajuns la Cluj-Napoca in aceasta noapte si "exact la ora asta sunt pregatite pentru a intra in operatie. Este un mare lucru ca am primit 4 organe si le putem transplanta la Institutul din Cluj. Salvam asa 4 vieti care erau pe lista de asteptare pentru un transplant".

Luscalov a mai declarat ca organele rinichii provin de la doua persoane din Timis, de 35 si 52 de ani, care au fost internate la Spitalul de Urgenta Timisoara, cu anevrism cerebral si nu au mai putut fi salvate.

De la barbatul in varsta de 35 de ani a fost prelevati rinichii si ficatul, iar de la cel de 52 de ani ficatul, rinichii, oase, piele si tendoanele.

 

Profesorul Mihai Lucan, seful Institutului de Urologie si Transplant Renal, a declarat pentru Stiri de Cluj ca "acum se fac testele imunologice pentru a se vedea care dintre pacientii pe care i-am chemat inca de azi-noapte la institut vor primi organele. Compatibilitatea trebuie sa fie maxima pentru ca organul sa fie acceptat".

 

Transplanturile vor fi coordonate de catre profesorul Mihai Lucan, seful Institutului de Urologie si Transplant Renal Cluj si vor incepe in urmatoarele ore.

 

Comentarii Facebook