Patru perchezitii in Cluj la domiciliul unor persoane acuzate de ascultarea ilegala a telefoanelor. Trei persoane au fost retinute (UPDATE)

Procurorii DIICOT au facut noaptea trecuta 53 de perchezitii in intreaga tara, dintre care patru la Cluj. Actiunea a vizat destructurarea unei grupari care se ocupa de ascultarea ilegala a telefoanelor.

 

"In fapt, se retine ca, invinuitul a detinut, a utilizat si a comercializat, direct si prin intermediul retelei internet, produse software destinate interceptarii ilegale a comunicatiilor, transmisiilor de date efectuate prin intermediul terminalelor de telefonie mobila, precum si a discutiilor ambientale, programul fiind compatibil cu aproape toate dispozitivele care folosesc un sistem de operare de tipul Symbian sau Windows Mobile, inclusiv cu cele tip BlackBerry sau iPhone", se arata intr-un comunicat al DIICOT.

 

Procurorii au identificat 50 de invinuiti care, incepand cu luna ianuarie 2009, au apelat la serviciile invinuitului si au cumparat de la acesta una din variantele programului. "Invinuitii au instalat aplicatiile cumparate pe telefoane tinta si au utilizat produsele software, realizand inteceptari ilegale ale convorbirilor telefonice, SMS-urilor, e-mail-urilor primite/transmise de catre alte persoane", mai spun procurorii in comunicat.

 

In acest caz se fac in prezent cercetari pentru savarsirea de infractiuni informatice si infractiuni prevazute de Legea privind siguranta nationala a Romaniei.

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

UPDATE

 

In urma celor patru perchezitii facute la Cluj de procurorii DIICOT Hunedoara impreuna cu BCCO Cluj au fost retinute 3 persoane, care vor fi duse la audieri.

 

Cei trei fac parte din reteaua de 50 de persoane care au cumparat si folosit programe pentru ascultarea ilegala a telefoanelor.

Comentarii Facebook