Patru cămătari țigani, reținuți de DIAS Cluj. Au tâlhărit o femei însărcinată și i-au dat foc la casă

 

Trupele DIAS Cluj au reținut patru recuperatori și cămătari țigani din Cluj care au tâlhărit o femei însărcinată și i-au dat foc la casă.

 

Anchetatorii au confirmat pentru Știri de Cluj că acești recuperatori sunt deosebit de periculoși și au mai multe incendieri la activ.

 

Recuperatorii au atacat o femeie însărcinată din Floreşti, Alina V., care este însărcinată în luna a patra. Ulterior i-au dat foc și la casă.

 

Incidentul s-a produs azi, în jurul orei 13.30. Soţul victimei, Ştefan, a declarat că patru bărbați au atacat-o și i-au smuls cerceii. ”M-a sunat Alina şi plângea şi mi-a spus că dintr-un taxi au coborât patru persoane care au început să o bată, să o tragă de păr şi să o lovească chiar şi peste burtă, ea fiind înscărcinată în luna a patra. I-au smuls cerceii şi apoi i-au spus că îşi va primi bijuteriile înapoi abia după ce o mătuşă de a ei va restituia o datorie către un clan ţigănesc din Cluj”, a povestit Ștefan.


Cei patru atacatori nu s-au mărginit la atât și, pentru a băga spaima în familia victimei, au mers la casa acesteia din Baciu și i-au dat foc. ”Sunt recuperatori dintr-un clan ţigănesc. Ne-au dat foc la casă. A ars tot ce era în casă. Ne-a rămas doar duşumeaua”, a mai spus Ştefan.

 

Femeia are o datorie de 30 de lei către clanul țigănesc. ”Pentru aceşti bani în urmă cu o lună casa mătuşii noastre a fost incendiată. Aceşti recuperatori fac parte din clanul Varga care sunt cunoscuţi ca şi cămătari în Cluj”.

 

Șeful IPJ Cluj, chestorul Ioan Păcurar, a declarat că: ”Agresorii vor fi reţinuţi. Au fost prinşi cu ajutorul poliţiştilor de la DIAS. Se fac cercetări pe mai multe planuri, cu privire la infracţiunea de tâlhărie şi cea de incendiere a locuinţei”.

 

Polițiștii cercetează și o altă incendiere produsă în urmă cu o lună la locuinţa mătuşii femeii agresate de ţigani, Oltiţa R.. 

 

Polițiștii au găsit cerceii furați la locuinţele clanului ţigănesc Varga, la un anume H.R., recuperator şi membru al clanului de cămătari.

 

Un alt bărbat reținut se numește S.R. 

Comentarii Facebook