Cum a căzut în plasa procurorilor temutul interlop clujean Bogdan Negrei, spaima Ardealului - FOTO


Reţeaua de traficanți de droguri pe care o coordona temutul interlop clujean Bogdan Negrei, zis ”Crețu” cu care justiția a fost părea blândă, a fost destructurată de procurorii DIICOT.

Mascații din Iași l-au arestat pe Negrei, care a fost recent eliberat condiționat din închisoare, înainte de termen, în octombrie 2022. Acesta fusese condamnat la 20 de ani de închisoare, dar s-a purtat exemplar și a prostit sistemul.

Creţu a fost eliberat condiţionat în luna octombrie a anului trecut, după o condamnare de 20 de ani de închisoare pentru că, în 2010, i-a dat foc unei tinere în faţa unei discoteci din Austria, deoarece nu voia să-i plătească taxa de protecţie cerută, de 3.000 de euro.

Femeia a supraviețuit, dar cu mari eforturi și cu o viață distrusă. Curtea de Apel Cluj l-a condamnat pe Bogdan Negrei la 20 de ani de închisoare, dar nu a executat toată pedeapsa. 

După gratii, ”Creţu” ar fi pus bazele grupului respectiv de traficanţi de droguri, apoi, când membrii au fost eliberaţi condiţionat, s-au apucat metodic de treabă. Membrii reţelei aveau metode dintre cele mai ingenioase.

Aceștia fie împregnau scrisori cu droguri şi le trimiteau prin poştă unor deţinuţi, fie fărâmiţau hârtia scrisorilor impregnate şi făceau ţigări, pe care le vindeau, conform ziaruldeiasi.ro.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi au dispus reţinerea pentru o durată de 24 ore a patru inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi de mare risc şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile a produce efecte psihoactive, fără a deţine autorizaţie.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada octombrie 2022 - martie 2023, cei patru inculpaţi, din judeţele Iaşi, Suceava şi Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc canabis, droguri de mare risc JWH 210 şi heroină şi substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive 3-CMC consumatorilor de astfel de substanţe de pe raza acestor judeţe.

De asemenea, inculpaţii, parte dintre aceştia condamnaţi anterior la pedepse privative de libertate, în prezent liberaţi condiţionat, au aprovizionat cu substanţe psihoactive ADB-BUTINACA şi droguri de mare risc JWH 210 deţinuţii încarceraţi în penitenciarele din Bucureşti şi Botoşani”, au precizat reprezentanţii DIICOT.

Cei patru bărbați reținuți sunt NEGREI BOGDAN ADRIAN, BUTUC ROBERT, FRANGACHE VICTOR IONUŢ și MURĂRESCU CIPRIAN. Toți au fost arestați pentru 30 de zile.

Comentarii Facebook