Patronul Coratim, Daniel Dumitras, poate circula cu mașina, deși în 25 iunie a omorât un bărbat pe trecerea de pietoni


Patronul Coratim, Daniel Dumitras, cel care marți, 25 iunie, s-a urcat la propriu cu SUV -ul său de lux peste un pieton care travsersa regulamentar strada Campul Pâinii, poate circula liniștit cu mașina.

Permisul i-a fost reținut în vederea suspendării, dar a primit dovadă înlocuitoare valabilă 15 zile. Dumitras este cercetat în stare de libertate pentru ucidere din culpă.

Potrivit OUG 195/2002 ”(4) Permisul de conducere al conducătorului de autovehicul sau tramvai, implicat într-un accident de circulație din care a rezultat uciderea sau vătămarea corporală gravă a unei persoane, se reține de către poliția rutieră dacă autorul accidentului a încălcat o regulă de circulație dintre cele prevăzute la art. 102 alin. (3), eliberându-se dovadă înlocuitoare fără drept de circulație. Dacă regula de circulație încălcată este una dintre cele prevăzute la art. 100 alin. (3) și la art. 101 alin. (3), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile.

Modificări (2), Respingeri de neconstituționalitate (5), Jurisprudență relevantă (1), Referințe în jurisprudență (10)

(5) În situațiile prevăzute la art. 85, art. 86 alin. (2), art. 90 alin. (1), art. 100 alin. (3) și la art. 101 alin. (3), dovada înlocuitoare a permisului de conducere se eliberează cu drept de circulație pentru o perioadă de 15 zile”.

Imaginile de pe camerele de supraveghere arată cum Daniel Dumitras a țâșnit cu mașina lui de teren peste trecerea de pietoni, strivindu-l pe tânărul de 33 de ani care traversa regulamentar. Între victimă și mașina de teren, care ieșea din parcarea restaurantului Coratim, erau circa 2 metri, dar Daniel Dumitras ar fi spus că după accident nu l-a văzut pe pieton.

Șoferul a ieșit din parcare trecând linia continuă, deși la câteva sute de metri putea întoarce fără probleme, în legalitate.

Pietonul strivit a murit. El era din Sighetul Marmației, dar lucra la Cluj-Napoca unde avea și un copil de câteva luni.

Accidentul mortal de la Coratim, provocat de milionarul Dumitras FILMAT de camerele VIDEO

Didona Goanţă prietenă cu victima accidentului, Vasile Dubovici, a scris pe Facebook un mesaj emoționant: ”El a fost Vasi, avea 33 de ani și a murit ieri (marți, 25 iunie), călcat de o mașină, în timp ce traversa regulamentar strada.

Prietenul meu nu a fost milionar, deși muncea de la 18 ani și era cunoscut ca fiind un bun profesionist. Prietenul meu inteligent cunoștea multe limbi străine, avea vreo două facultăți și vreo două masterate, era cu bun simț, corect și avea principii solide. Și nici n-a vrut să plece din țară, deși a avut posibilitatea. 

Ne-a lăsat pe noi, prietenii lui, în bezna, a lăsat o soție traumatizată și un copil de aproape un an care își va cunoaște tatăl din fotografii.

Și în timp ce noi ne scriem durerea, aș vrea să știți că șoferul vinovat (Daniel Dumitraș, un cunoscut om de afaceri din Cluj) care a sfidat orice regulă de bun simț în trafic, a obținut deja o dovadă că poate circula din nou.

Vasi pleacă în mormânt cu principiile lui, cu valoroasă lui inteligență și nemărginita lui bunătate. Iar noi rămânem cu golanii, hoții, incompetenții și smecherii care nu pățesc nimic, sfidează tot și nu plătesc pentru nimic. 

Atât voiam să vă zic”.


Comentarii Facebook