Patriarhul Daniel vine la Cluj la aniversarea a 90 de ani de la reinfiintarea Arhiepiscopiei


Arhiepiscopia Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului aniverseaza 90 de ani de la reinfiintare. Patriarhul Daniel va participa la ceremonia religioasa de marti, 6 decembrie.

Vezi programul evenimentelor:

Sambata, 3 decembrie 2011

12.00 Festivalul-concurs - colinde si traditii de Craciun "Episcop Nicolae Ivan", in Sala de spectacole a Cercului Militar din Cluj-Napoca, cu participarea elevilor din scoli si licee.

Luni, 5 decembrie 2011

10.00 Sesiunea de comunicari "Eparhia Clujului la 90 de ani. Istoric, evenimente, personalitati",  in Aula "Nicolae Ivan" a Facultatii de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Marti, 6 decembrie 2011 (Sfantul Ierarh Nicolae)

9.30 Sfanta Liturghie in Catedrala Mitropolitana, oficiata de un sobor de arhierei in frunte cu Preafericitul Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.

13.00 Deschiderea oficiala a Muzeului Mitropoliei Clujului din demisolul Catedralei Mitropolitane.

Miercuri, 7 decembrie 2011

12.00 Decernarea titlului  de Doctor Honoris Causa al Universitatii "Babes-Bolyai"  Preafericitului Parinte DANIEL, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, in Aula Magna.

Joi, 8 decembrie 2011

19.00 Spectacol de Gala pe scena Teatrului National din Cluj-Napoca, sustinut de Prof. Univ. Dr. Ioan Bocsa si Grupul Icoane si de Grupurile corale "Psalmodia Transylvanica", dirijat de Pr. Prof. Univ. Dr. Vasile Stanciu si "Ave Musica", dirijat de Conf. Univ. Dr. Ciprian Para. Intrarea la concert este libera.

Comentarii Facebook