Pățaniile unui clujean stabilit în Spania cu Poliția Rutieră Cluj. De PATRU luni se luptă cu ei

 

Un clujean stabilit în Spania se luptă cu Poliția Rutieră Cluj pentru a-și face dreptate, după ce i-a fost ”confiscat” permisul de conducere.

 

Călin Hărănguș s-a întors în Malaga, iar poliția de acolo susține că nu a mai auzit de un așa caz.

 

Mi-ar plăce să pot să denunț public cazul meu petrecut anul trecut in concediu în România. Pe data de 6 septembrie 2014, circulam pe principala din Mărăști în direcția centru. Aram foarte grabit căci mă deplasam la întâlnirea de 27 de ani de la terminarea liceului, prin urmare am trecut un semafor, in momentul când se schimba de pe galben pe rosu, la care in mai putin de 5 minute m-a oprit o patrula de politie rutieră. Mi-au cerut actele mașinii, pe care mi-o imprumutase un prieten, si era totul în regula, după care mi-au cerut buletinul și permisul de conducere. Le-am dat permisul de conducere spaniol si buletinul spaniol, la care m-au întrebat dacă am buletin românesc si daca pot sa-l prezint. 

 

Având dubla nationalitate le-am dat si buletinul romanesc. Au verificat datele și m-au sanctionat cu suma de 80 de euro si suspendarea permisului de condus pentru o luna. Spre surprinderea mea, permisul a rămas cu polițistul și mi-au zis ca mi se va trimite in Spania, dupa suspendare (am inteles ca nu este legal sa mi retina permisul spaniol, dar nu stiam pe moment). 

 

Bineinteles am platit amenda cu reducerea corespondenta, iar la 2 zile m-am intors in Spania fara permis de conducere. A trebuit sa merg la politia rutiera din Spania sa le explic cazul si mi-au zis ca pentru prima oara când aud un asa caz. Mi-au dat o dovada provizionala pâna la trimiterea permisului din Romania. Ne aflam pe data de 15 ianuarie 2015 si permisul nu a ajuns inca, dar mi se face rău că nimeni nu stie nimic si nu-ti dă nicio explicatie doar ca au trimis permisul spre Spania. Acesta a fost raspunsul dat fratelui meu care s-a prezentat la Politia Cluj. 

 

Nu mai stiu la cine sa apelez si unde sa ma informez ce s-a întâmplat cu permisul meu de conducere. RUSINE SĂ LE FIE POLITIEI RUTIERE DIN ROMANIA”, ne-a relatat Călin Harangus.

Comentarii Facebook