Pârtia de la Mărișel se pregătește pentru schiori. Ce prevede legislația COVID - FOTO


Tunurile de zăpadă funcționează non-stop pe pârtia de la Mărișel, iar schiorii au început deja să viseze cu ochii deschiși la noul sezon de schi la Mărișel.

Administratorii nu au anunțat când vor deschide pârtia de la Mărișel. ”Sunt pregatiri pentru noul sezon de schi la Mărișel!! Sperăm să ne revedem cât de curând”, spun aceștia, pe contul de Facebook.

Conform legislației COVID în vigoare, pârtiile pot funcționa cu respectarea unor reguli, a spus prefectul Clujului, Mircea Abrudean. Astfel, nu pot fi deschise eventualele restaurante sau baruri, unde schiorii se duceau sezonul trecut pentru a mânca sau bea un vin fiert, dar schiul poate fi practicat.

În Mărișel, luni, 23 noiembrie, se înregistrat o incidență a cazurilor de COVId-19 de 3,94 la mia de locuitori. Hotărârea 90/18 noiembrie 2020 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență prevede în unitățile administrativ-teritoriale de pe raza județului Cluj, unde incidența cumulată a cazurilor în ultimele 14 zile a depășit pragul de  3/1000 de locuitori următoarele măsuri:

c. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă;

d. activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unități; 

e. măsurile prevăzute la lit. c) se aplică şi operatorilor economici care desfăşoară activităţi în spaţiile publice închise care au un acoperiş, plafon sau tavan şi care sunt delimitate de cel puţin 2 pereţi, indiferent de natura acestora sau de caracterul temporar sau permanent;

Astfel, pârtiile pot fi deschise cu respectarea distanței între schiori, iar activitățile de comerț se pot face numai în spații deschise. 

Comentarii Facebook