Vineri 7 Octombrie

Instalație de sterilizare cu abur, în valoare de 400.000 de lei, donată Spitalului de Urgență Cluj


Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca a primit, prin donație, o instalație de sterilizare cu abur, în valoare de aproape 400.000 lei. 

Instalația de sterilizare va deservi Secțiile Clinice Obstetrică-Ginecologie I și Neonatologie I. Rolul dispozitivului este de a steriliza în abur saturat umed instrumentarul chirurgical și alte materiale folosite în cele două secții. 

Până acum, procesul de sterilizare a instrumentarului pentru cele două secții presupunea transportul aburului de la centrala termică, printr-un sistem de conducte vechi, care produceau pierderi mari. Instalarea noului echipament în clădirea unde funcționează secțiile va reduce semnificativ costurile pentru sterilizare și va face întreg procesul mai eficient”, informează reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca. 

Anual, Secția Clinică Obstetrică-Ginecologie I tratează aproape 5000 de paciente, în timp ce în Secția Clinică Neonatologie I se nasc peste 2000 de copii. Fluxul mare de pacienți înseamnă o presiune sporită asupra condițiilor igienico-sanitare. Donația celor de la De’Longhi va contribui la siguranța pacienților noștri. 

Tot marți, o instalație de sterilizare cu plasmă (pentru sterilizare la temperatură joasă), în valoare de aproape 300.000 lei și achiziționată din veniturile proprii ale spitalului, a fost livrată Secției Clinice Chirurgie Generală I. 


Comentarii Facebook