Părinții fetei de opt ani, mușcată de un câine agresiv într-un parc din Cluj-Napoca, au depus plângere la Poliție


O fetiță din Cluj-Napoca a ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase în data de 1 aprilie după ce a fost mușcată de un câine ziua în amiaza mare într-un parc din oraș. Părinții fetei au sesizat joi autoritățile. 

În cauză au fost demarate cercetări pentru neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane.

„La data de 4 aprilie, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată de către reprezentantul legal al unei minore de 8 ani, despre faptul că la data de 1 aprilie a.c, aceasta a fost mușcată de un câine în zona mâinii drepte.

Incidentul ar fi avut loc într-un parc situat în municipiul Cluj-Napoca.

În cauză au fost demarate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe și neluarea măsurilor de prevenire a atacului canin de către proprietarul câinelui sau de deţinătorul temporar al acestuia asupra unei persoane”, transmite IPJ Cluj.

Minora se afla în parcul din zona străzilor Vasile Conta și Janos Fadrusz când la un moment dat s-a apropiat de un cățel rasa Bichon, legat de un copac. Patrupedul extrem de agresiv ar fi sărit la fetiță și a mușcat-o de mâna dreaptă. Părinții aflați în zonă au auzit țipetele fetiței iar când s-au apropiat de ea au văzut-o pe copilă rănită și plină de sânge. 

Micuța a fost dusă de părinți la Spitalul de Boli Infecțioase, unde a primit îngrijiri medicale și i s-a administrat vaccin antitetanos. Culmea, în timpul evaluării la cabinetul veterinar, câinele l-a atacat și pe medic, rănindu-l puternic la mână. În urma verificărilor s-a dovedit că animalul nu era vaccinat antirabic din anul 2020, nota ziarulfaclia.ro

Comentarii Facebook