Parintii care si-au pierdut copiii au aprins lumanari in curtea Muzeului Etnografic FOTO


Asociatia Eternul Miracol Materna Alinare (EMMA) a organizat in curtea Muzeului Etnografic din Cluj o manifestare dedicata "Zilei Internationale a Comemorarii Bebelusilor si a Copiilor".

Parintii care au trecut prin drama pierderii unui copil au aprins lumanari si s-au rugat. Actiunea a inceput la ora 19.00 si lumanarile au ars timp de o ora pentru a crea un "Val de lumina" care sa faca inconjurul lumii in 24 de ore. "Durerea noastra este mare si o vom resimti toata viata. Am pierdut un copil si asa ceva este de neimaginat. Era lumina vietii noastre si s-a dus. Asociatia EMMA prin intalnirile pe care le-am avut a fost un mod de trece mai departe. Acum aprindem o lumanare pentru micuta noastra", a povestit una dintre participantele la actiunea de sambata seara.

Astfel de lumanari au fost aprinse in toata lumea, iar in Romania actiunea este coordonata de EMMA, organizatie fondata de Bianca Brad.

In perioada 2007 - 2010, mortalitatea infantila a fost in Romania de 2 ori mai mare decat media europeana. In 2010 s-au stins din viata 2.848 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 10 ani, dintre care 2.078 de copii cu varsta cuprinsa intre 1 zi si 1 an.

 

Vezi si...

Ziua parintilor de inger, sarbatorita de EMMA si la Cluj! Parintii au eliberat baloane de pe Dealul Cetatuie - VIDEO

Comentarii Facebook