Parcul Armătura din cartierul Iris a fost deschis luni pentru public. Cum arată după finalizarea lucrărilor - FOTO


Lucrările de modernizare a Parcului Armătura din cartierul Iris au fost finalizate. La începutul acestei săptămâni, parcul a fost pus la dispoziția clujenilor. 

În urma lucrărilor de modernizare, Parcul Armătura - amenajat pe o suprafață de 3,25 ha - a fost redeschis pentru cetățeni. Parcul cuprinde malul stâng al Someșului Mic (în zona străzilor Traian și Oașului) și malurile pârâului Nadăș, în zona de confluență cu Someșul.

Principalele lucrări incluse în proiect vizează plantarea a 205 noi arbori și 236 arbuști, instalarea de stații de încărcare pentru biciclete/trotinete electrice, sistem de iluminat cu tehnologie LED, mobilier urban modern, zone de joacă și terenuri de sport, precum și extinderea infrastructurii pietonale și ciclistice pe malurile râului. 

De asemenea, în următoarea perioadă vor mai fi amplasate locuri de joacă pentru copii, bănci suplimentare, precum și aparate de fitness”, a transmis Primăria Cluj-Napoca.

Proiectul „Revitalizarea culoarului de mobilitate nemotorizată aferent Someşului, modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului: Parcul Armătura și Platoul Sălii Sporturilor” este finanțat din fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Axa prioritară 4 - Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. 

Valoarea lucrărilor executate: 22.732.636,43 lei cu T.V.A.

Amintim că, la începutul lunii aprilie civicii clujeni semnalau că execuția nu seamănă cu planul inițial, iar multă vegetație s-a distrus în Parcul Armătura.

Citește și: FOTO. Boc a fost în Parcul Armătura, dar nu a descoperit nereguli. ONG-iști: „Execuția nu seamănă cu planul inițial, multă vegetație s-a distrus”

Comentarii Facebook